Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

3 metode prin care poti sa respiri un aer mai sanatos
2017-03-21 15:25:31

Se vorbeste foarte mult despre nivelul alarmant de poluare caruia ne expunem zi de zi, insa putina lume constientizeaza cu adevarat ce efecte drastice are asupra organismului si cat de usor ar putea fi prevenite aceste efecte. Expunerea prelungita la un aer poluat duce la probleme respiratorii cum ar fi astmul, bronsita cronica si incetinirea functiilor plamanilor. Din fericire, exista anumite solutii simple care ar putea reduce poluarea.

1. Gaseste metode de transport alternative

Masina personala contribuie considerabil la nivelul ridicat al poluarii, in special in orasele cu trafic intens.  Un nou studiu al Universitatii din Toronto citat de ecomento.com a investigat nivelul de poluare produs de 100 000 de vehicule cat mai diverse. Rezultatele arata ca doar 25% dintre masini sunt responsabile pentru 90% din poluarea creata.

Asadar, alernativele de transport mai prietenos au devenit o necesitate. Pentru a contribui la protejarea aerului pe care il respiri, renunta la masina personala in favoarea mersului pe jos, cu bicicleta sau cu motoarele electrice. Spre exemplu, pentru drumul zilnic catre birou si inapoi, poti opta pentru o tricicleta, un biciclu sau un monociclu cu motor electric, fiind concepute special pentru a bifa necesitatile transportului urban si sunt mult mai prietenoase cu mediul. Un mare beneficiu al lor este ca sunt extrem de practice: te ajuta sa te strecori usor prin aglomeratie, poti sa le iei cu tine oriunde datorita dimensiunilor mici si nu mai trebuie sa pierzi zeci de minute cautand un loc de parcare.

2. Redu, refoloseste si recicleaza

Dupa ce acum cativa ani eram pe ultimul loc din Europa la capitolul reciclare, in Romania au inceput sa fie demarate din ce in ce mai multe programe care incurajeaza aceasta practica. De la campanii de colectare selectiva, la instalarea statiilor complexe de reciclare in cateva dintre marile orase. Zalau, Ploiesti si Sfantu Gheorghe sunt “premiantii” Romaniei la acest capitol, insa nu este foarte greu sa le urmezi exemplul. Incepe prin a respecta cei trei „R” de aur pentru un mediu mai sanatos: redu, refoloseste si recicleaza:

  • Redu:

Cumpara produse fara un ambalaj prea mare. Unele produse sunt invelite inutil in prea multe straturi de plastic sau hartie. Poti sa mai cauti produsele al caror ambalaj nu necesita un proces de fabricare prea complicat sau cu prea multe resurse. Unele produse pot include aceasta informatie pe ambalaj, pentru a fi mai usor de identificat.

Daca ai nevoie de un anumit lucru, insa stii ca nu il vei folosi prea des, incearca sa il iei cu imprumut de la un prieten.

Renunta la a cumpara carti sau ziare. Poti gasi online tot ceea ce iti doresti, fara a irosi hartia.

Ai grija la consumul de energie electrica. Trebuie doar sa stingi luminile dupa ce parasesti incaperea.

Nu consuma apa inutil. Inchide robinetul in timpul periajului sau in timpul samponarii.

  • Refoloseste:

Nu arunca pungile cumparate din magazin dupa ce ajungi acasa. Pastreaza-le si refoloseste-le data viitoare cand faci cumparaturile.

Cutiile de margarina, de cafea sau chiar de pantofi pot fi transformate in obiecte decorative cu putina imaginatie si creativitate. Nu te grabi sa le arunci.

Nu arunca nici jucariile, hainele si mobila veche. Altcineva ar putea avea mare nevoie de ele. Exista unele centre de colectare sau asociatii care te pot ajuta sa le gasesti un nou stapan.

Nu inlocui tacamurile normale cu cele din plastic nici macar la picnic.

  • Recicleaza:

Pungile din hartie, cutiile de suc sau cartoanele de lapte sunt toate confectionate din materiale care pot fi reciclate. Pastreaza-le si sorteaza-le corespunzator pentru a putea fi utilizate in crearea unor produse noi. Poti consulta o harta a reciclarii pentru a vedea care sunt centrele de reciclare din apropierea ta.

Cumpara produse din materiale reciclate. Au inceput sa apara pe piata din ce in ce mai multe branduri care comercializeaza produse de calitate, confectionate din materiale reciclate. Te vei bucura de lucruri minunate, fara sa pagubesti mediul in vreun fel.

3. Elimina poluarea din locuinta

Locuinta poate fi si ea afectata de factori poluanti, asa ca va trebui sa ai grija ca aerul din incapere sa fie cat mai curat. Exista si de aceasta data cateva lucruri pe care este bine sa le ai in vedere.

  • Acarienii de praf care isi fac culcus in salteaua si lenjeria de pat pot provoca alergii, astm sau pot chiar incetinii functiile plamanilor atunci cand ii inhalezi. Pentru a evita aceste lucruri, schimba salteaua la cativa ani si spala lenjeria de pat in apa foarte fierbinte o data pe saptamana.
  • Covoarele noi. Acel miros fresh de covor nou este in realitate produs de numerosi compusi chimici precum toluen, brom, formaldehidă sau benzen, eliberati in aer. Expunerea la astfel de chimicale provoaca de obicei dureri de cap, iritatii ale ochilor si gatului, alergii, confuzie si somnolenta. Asadar, dupa ce cumperi un covor nou, incearca sa il lasi la aerisit in aer liber cat mai mult timp.
  • Produsele de curatare conventionale contin alcool, clor, amoniac sau solventi pe baza de petrol care, desi curata casa excelent, te expun durerilor de cap si iritatiilor. Poti sa iti faci propriile produse de curatat folosind ingrediente fara chimicale precum: sapunul de castilia, otet, zeama de lamaie, uleiuri esentiale si borax.

Avand grija de mediul inconjurator, vei avea in realitate grija de tine. Cu putina atentie la factorii poluanti si un minimum de efort, poti avea grija ca aerul pe care il respiri zi de zi sa fie cat mai curat si iti poti crea un obicei din a trai sanatos.

Foto: Shutterstock

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC