Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

5 schimbari pe care le poti face ca sa protejezi mediul inconjurator
2019-02-26 17:09:19

Pamantul este esential pentru existenta noastra si a generatiilor urmatoare si este datoria noastra, ca oameni, sa il protejam. Cele mai importante amenintari pentru mediul inconjurator in acest moment sunt incalzirea globala, poluarea si scaderea biodiversitatii.

Pentru ca actiunile fiecarei persoane conteaza, poti contribui si tu la diminuarea acestor probleme, daca faci cateva schimbari in stilul tau de viata. Iata, asadar, cateva lucruri, aparent mici, dar care pot face diferenta in protejarea mediului inconjurator, daca devin o obisnuinta. 


1. Foloseste pungi reutilizabile

Este unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poti face: in loc sa cumperi de fiecare data o punga noua de la supermarket, poti veni de acasa cu propriile pungi din panza. Exista modele care se pot strange, ca sa le poti purta usor in geanta sau in buzunar.

Astfel, pungile nu vor ajunge la gropile de gunoi sau in oceane, care sunt deja poluate cu materiale plastice. Mai mult, daca nu va mai exista cerere pentru pungi de plastic, nu se vor mai consuma resurse pentru producerea lor.

Te-ai gandit vreodata cate pungi de plastic cumperi sau primesti de la magazine, intr-o luna?


2. Alege mijloace alternative de transport 

Masina personala este foarte utila atunci cand ai de facut multe cumparaturi sau vrei sa pleci intr-o excursie, dar pentru mersul la munca sau pentru plimbari prin oras s-ar putea sa nu fie cea mai buna alegere, pentru ca ajungi sa stai foarte mult timp in trafic si, mai important, poluezi mediul inconjurator.

Poti ajunge rapid la birou, fara poluare si fara blocaje in trafic, daca utilizezi o bicicleta electrica sau o trotineta electrica. Acestea sunt usor de folosit si sunt ideale pentru plimbari prin orasul aglomerat sau in vacante.

Desigur, nu trebuie sa uiti sa porti casca si genunchieredeoarece siguranta trebuie sa fie pe primul loc.


3. Recicleaza

Reciclarea incepe la tine acasa, prin separarea gunoiului in categorii: PET-uri, sticla, conserve, carton si hartie. De asemenea, exista firme la care poti duce toate aceste obiecte colectate separat sau pe care le poti chema sa le ridice de la tine de acasa.

Daca ai haine si jucarii pe care nu le mai vrei, le poti dona sau chiar vinde pe site-urile specializate. La randul tau, poti cumpara haine care au mai fost purtate, pentru a nu incuraja risipa de resurse utilizate pentru fabricarea lor.


4. Creeaza o lada de compost

Nu trebuie sa locuiesti la tara si nici macar la casa pentru a avea o lada sau un cos de compost. Compostarea inseamna transformarea resturilor organice din bucatarie sau gradina in pamant de compost, ce poate fi utilizat mai apoi ca ingrasamant pentru plante.

Poti pune in lada de compost resturi de la fructe si legume, zatul de cafea, pliculete de ceai, coji de oua si paine, dar nu este recomandat sa pui sticla, plastic sau cenusa. Astfel poti utiliza la maximum orice cumperi sau cresti, fara sa irosesti resurse. Ce faci cu compostul? Il poti folosi atunci cand improspatezi pamantul florilor din casa sau de pe langa bloc. 


5. Utilizeaza mai putina energie

Daca vei fi mai atent la modul in care utilizezi energia, vei ajuta mediul inconjurator si, in plus, vei plati mai putin la factura de electricitate. Poti face asta avand grija sa nu lasi luminile aprinse cand nu esti in incaperea respectiva si sa folosesti aerul conditionat doar cand temperatura din casa devine inconfortabila. La fel de bine, poti sa investesti in niste becuri LED - care au devenit mult mai accesibile, acestea avand un consum de pana la 10 ori mai mic decat becurile cu bulb.

Mai mult, nu uita nici de dispozitivele electrice pe care le poti uita in priza cand nu le utilizezi si care vor consuma energie, fie ca este vorba de televizor sau cuptor cu microunde, fie de laptop, imprimanta sau diferite incarcatoare. Nu stii cat curent consumi "pasiv"? Poti cumpara o priza cu contor energetic si te vei lamuri destul de repede. 

Dupa ce vei face aceste schimbari in viata ta, poti incerca sa ii determini si pe cei din jurul tau sa foloseasca mijloace de transport electrice, sa recicleze si sa nu mai cumpere pungi de plastic. Cu cat sunt mai multi oameni care iau masuri constiente pentru protejarea mediului, cu atat problemele planetei vor fi diminuate.

Sursa foto: Shutterstock

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC