Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Alternative de mobilitate mai ieftine la ridesharing - ce solutii ai la indemana
2019-10-09 17:26:17

Vrei sa ajungi in conditii decente la destinatie, dar nu gasesti masina atunci cand iti doresti, risti ca soferul sa anuleze cursa inainte sa ajunga la tine si, in plus, nu stii niciodata cu cine calatoresti si iti asumi un risc. Sunt doar cateva dintre experientele pe care le poti avea atunci cand alegi sistemul ridesharing, care are, desigur, si avantajele lui.

Cand vine vorba strict despre costuri, in deplasarile de tip ridesharing poti constata uneori ca pretul la care te asteptai pentru o cursa este mai mare pentru ca este aglomeratie in trafic sau pentru ca circuli seara, de exemplu. Exista, insa, solutii de mobilitate mai ieftine si mai eficiente, iar in cele ce urmeaza iti propunem sa descoperi cateva dintre ele.

Mijloacele electrice de transport, alternativa la ridesharing

Una dintre alternativele mai ieftine la ridesharing sunt mijloacele electrice de transport, cum sunt trotinetele electrice, de pilda. Chiar daca investitia initiala iti poate parea mare, gandeste-te la avantajele pe termen lung si la faptul ca iti amortizezi cheltuiala in cateva luni. In plus, costurile de intretinere sunt mici si, daca respecti instructiunile de folosire ale producatorilor, te poti bucura mult timp de avantajele unui astfel de mijloc de transport.

Cand vine vorba de costuri, nu lua in calcul doar partea financiara, adica faptul ca nu mai esti nevoit sa dai banii pe combustibil, de exemplu. Time is money. Prin urmare, este foarte important sa nu stai blocat in trafic ore in sir, iar o trotineta electrica exact asta iti ofera. Apoi, daca tot te deplasezi in aer liber, e bine sa te gandesti si la calitatea aerului pe care il respiri, astfel incat sa eviti, pe cat posibil, aparitia unor boli costisitoare ca tratament sau chiar mortale. In acest caz, vorbim despre un mijloc de transport ecologic, deci nepoluant, mai prietenos cu mediul inconjurator.

Alege mijloacele de transport in comun

O alta alternativa mai putin costisitoare decat ridesharingul sunt mijloacele de transport in comun. Mai ales daca alegi metroul, te poti deplasa rapid si eficient pe distante considerabile. Oriunde in lume, vei avea posibilitatea de a alege sa-ti faci abonamente pe o zi sau mai multe, in functie de timpul pe care il petreci in locul respectiv.

Si nu te gandi ca daca vrei sa circuli noaptea, nu ai cum, pentru ca exista curse speciale si pentru orele mai putin obisnuite in care tu ai vrea sa calatoresti. Totul este sa te informezi din timp despre traseul acestora, ca sa nu pierzi timpul cautand statia potrivita sau sa ai surpriza de a ajunge in alta parte decat ti-ai fi dorit.

Citeste si: Cum sa calatoresti cu buget redus prin Europa

Imbina utilul cu placutul si mergi pe jos

Cercetatorii au demonstrat ca mersul pe jos are numeroase efecte benefice asupra organismului, printre care: imbunatateste functionarea sistemului cardiorespirator, reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a atacurilor de cord, intareste oasele si muschii, reduce grasimea corporala si joaca un rol important in gestionarea unor afectiuni ca hipertensiunea, diabetul. Oamenii de stiinta mai recomanda sa faci miscare 30 de minute pe zi si chiar daca nu poti respecta aceasta durata este esential sa ai o activitate fizica oricat de putin intensa. E mai mult decat nimic.

Prin urmare, daca poti, alege mersul pe jos ori de cate ori ai ocazia. Nu te costa nimic si poti imbina si utilul cu placutul. Uneori, poate fi o alternativa eficienta la deplasarea cu masina, pentru ca poti ajunge la destinatie mai repede decat daca stai blocat in trafic.

Opteaza pentru deplasarea cu bicicleta

Daca iti plac calatoriile, poti alege sa vizitezi orasele lumii pe bicicleta. Indiferent daca alegi varianta clasica sau cea electrica, o astfel de aventura iti ofera o multime de alte avantaje, pe langa faptul ca este mult mai ieftina decat ridesharingul. In primul rand, petreci foarte mult timp in aer liber, ceea ce iti va da energie pozitiva si va fi si sanatos. Apoi, vei fi un calator mai „incet” decat daca folosesti masina. De foarte multe ori nu obiectivul in sine este important, ci drumul pana la el. Ai posibilitatea sa cunosti oameni, sa descoperi povesti impresionante, pe care sa le transmiti mai departe.

In plus, chiar daca vorbim despre o bicicleta traditionala sau despre o bicicleta electrica, aceasta este un mijloc de transport ideal daca esti pasionat de fotografie. Cele mai frumoase suveniruri pe care le poti colectiona din locurile in care te duci sunt emotiile pe care le vei retrai ori de cate ori vei privi imaginile surprinse cu un aparat foto sau cu smartphone-ul.

Asadar, indiferent daca te deplasezi pe distante scurte, in propriul oras, sau calatoresti perioade mai lungi, inainte de a pleca la drum gandeste-te care ar fi cea mai simpla si mai ieftina modalitate de a ajunge la destinatie. Si cand vorbim despre costuri, nu lua in calcul doar aspectul financiar, ci si timpul petrecut in trafic, stresul pe care il acumulezi pe drum. Vei constata astfel ca mijloacele de transport electrice sau chiar mersul pe jos sunt mai avantajoase decat ridesharingul, de exemplu.

Sursa foto: Unsplash

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC