Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Cum sa calatoresti cu buget redus prin Europa
2019-06-29 11:07:52

Daca este ceva ce ne dorim cu totii sa bifam cat mai mult si cat mai des, calatoriile sunt cu siguranta in topul listei. Partea buna este ca acum, gratie schimbarilor majore din domeniul turistic si al transportului aerian, dar si a tehnologiilor care au schimbat radical modul de comunicare si informare, chiar putem sa punem in aplicare acest plan. 

Cu un buget atent stabilit si o organizare ca la carte, in prezent este chiar foarte simplu sa mergi in vacante mai lungi sau mai dese. Sunt persoane care au facut din travelling un adevarat mod de viata, fie ca se numesc digital nomads, isi aduna toate impresiile intr-un vlog de calatorie sau isi cauta parteneri de drum pe retelele sociale. 

Asadar, daca planuiesti un roadtrip extins printr-o regiune a Europei sau daca pur si simplu vrei sa strabati o anumita tara in lung si-n lat, fara sa iti dai contul peste cap, iti propunem mai jos un ghid cu idei si trucuri practice pentru cea mai simpatica aventura budget-friendly.


Organizeaza o excursie cu masina cu mai multi prieteni

Daca planuiesti un traseu prin cateva tari si ai in gasca ta prieteni carora le plac roadtripurile, ar fi o idee buna sa impartiti o masina (sau mai multe, in functie de numarul de persoane) si sa porniti la drum impreuna. Impartiti cheltuielile si bugetul pentru o persoana va fi redus semnificativ.

In plus, poti aplica aceeasi metoda si la cazare: pensiunile inchiriate integral si camerele de trei sau patru persoane (in special la hosteluri) sunt mult mai eficiente din punctul de vedere al costurilor. Nu in ultimul rand, ai grija sa faci rezervarile din timp si sa te asiguri ca ai toate confirmarile salvate pe mail.



Include trenul in intinerariul tau prin Europa

In Europa, trenul poate fi o solutie extrem de convenabila si confortabila. De la Paris la Londra, de la Viena la Munchen sau de la Stuttgard la Laussane, te poti deplasa cu cativa zeci de Euro, in cateva ore. Poti alege un tur al Elvetiei, sa traversezi Norvegia cu Bergen Line sau sa mergi pe traseul Hundred Valley Railway pe un traseu extrem de spectaculos. Poti condimenta vacanta ta cu un traseu minunat prin taramuri pitoresti sau te poti deplasa usor si rapid dintr-o capitala Europeana in alta, ajungand fresh la destinatie. 


Deplaseaza-te prin marile orase cu bicicletele sau trotinetele electrice

In conditiile in care se discuta tot mai mult despre poluare si despre solutii pentru combaterea acesteia, folosirea unor metode alternative de transport, prietenoase cu mediul, a devenit o prioritate in Europa. Autovehiculele electrice castiga tot mai mult teren, la fel si bicicletele sau trotinetele electrice, pe care atat localnicii, cat si turistii le utilizeaza acum mai des ca niciodata. 

Avantajele alegerii acestei metode de transport intr-un oras strain pe care-l vizitezi sunt semnificative: costurile sunt reduse (poti inchiria bicicleta, de exemplu, pentru mai multe zile si ajungi astfel sa platesti chiar mai putin decat daca ai merge cu mijloacele de transport în comun si cu taxiul), explorezi orasul asa cum trebuie (descoperind inclusiv locuri pe care poate ca nu le aveai pe lista) si contribui, macar putin, la reducerea poluarii.


Invata sa impachetezi inteligent

In mod sigur ti s-a intamplat cel putin o data sa vezi o oferta buna la biletele de avion, sa te pregatesti de achizitie, dar sa te trezesti la urma, dupa adaugarea bagajelor de cala, cu un pret astronomic de platit. Pentru a regla bugetul si din acest punct de vedere, ar trebui sa incerci sa calatoresti, pe cat posibil, cu bagaj de cabina, mai ales daca pleci doar pentru cateva zile. Ai nevoie, in primul rand, de un troler mic (sa corespunda standardelor celor mai multe companii aeriene) sau de un rucsac bine compartimentat.

Apoi, trebuie sa-ti planifici de-acasa tinutele pentru fiecare zi si sa le impachetezi cat mai compact (cel mai bine ar fi sa le rulezi impreuna, in functie de cum le vei purta). In felul acesta, nu mai exista riscul de a cara si lucruri pe care nu le vei folosi deloc. Ia la tine doar strictul necesar si, in timp, vei vedea ca este mult mai ieftin si eficient sa calatoresti light.


Alege cat mai rar terasele din centrul orasului

Bineinteles, e foarte placut sa stai la un restaurant intr-un centru istoric si sa te intinzi la povesti cu prietenii tai pentru cateva ore bune, insa, atunci cand mergi intr-o vacanta cu buget redus, genul acesta de rasfat iti poate incurca planul. Te poti orienta mai degraba catre rulotele de street food, care, de cele mai multe ori, au o mancare excelenta, la preturi decente sau, daca iti faci temele bine, poti gasi restaurante frecventate de localnici, cu preturi mult mai mici si o mancare delicioasa.

Mai mult decat atat, daca ajungi in apropierea unui parc sau a unui loc verde, le poti propune prietenilor tai sa faceti acolo un scurt popas si sa organizati un picnic rapid. Este o activitate de grup la fel de simpatica, insa bugetul e unul mult mai prietenos.


Stai cu ochii pe oferte

Prima regula de care sa tii cont atunci cand te apuci sa cauti oferte de vacanta este sa nu te opresti exact la prima pe care o gasesti. La avion, cauta mereu ofertele folosind modul Incognito, ca sa nu te trezesti apoi cu tarifele dublate. De asemenea, ar fi bine sa fii atent si la promotiile pe care le au companiile aeriene in anumite perioade (la final de ianuarie sau la final de august, de cele mai multe ori).

Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste optiunile de cazare. Stai cu ochii pe platformele dedicate, aboneaza-te la newsletterul lor si, daca prinzi o oferta last-minute, nu mai sta pe ganduri! Nu in ultimul rand, tine cont de regula vacantelor in afara sezonului turistic: in lunile de vara, chiar si cele mai ieftine destinatii vor avea preturi uriase, in special la zboruri. Fa-ti planuri, mai degraba, pentru lunile de primavara (pana pe la jumatatea lunii mai) sau asteapta pana prin septembrie, octombrie (cand trec canicula si valul de turisti).

In concluzie, a venit momentul sa calatoresti mai mult si mai des, destinatiile europene te asteapta sa le descoperi cat mai repede.

Foto: Shutterstock.com


Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC