Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Recompensarea angajatilor, o metoda moderna de combatere a sedentarismului
2018-04-10 09:32:53

Conform unui studiu realizat de Universitatea Cambridge din Marea Britanie, publicat in 2015, sedentarismul face mai multe victime decat obezitatea.

Cercetatorii au descoperit, pe parcursul celor 12 ani in care s-a desfasurat studiul, ca numarul deceselor cauzate de lipsa miscarii este aproape dublu fata de cel cauzat de cresterea exagerata a greutatii corporale.

Sedentarismul sau “boala secolului XXI” este si factor de risc pentru numeroase afectiuni cronice netransmisibile, iar lupta impotriva lui a fost preluata in ultimii ani chiar si de catre antreprenori si manageri atat la nivel european, cat si pe plan local.


Programe internationale de impiedicare a sedentarismului 

Make Collective, o companie mica din Christchurch, Noua Zeelanda, a decis ca in acest an sa isi remunereze suplimentar angajatii care se deplaseaza catre si de la birou cu bicicleta. Conducerea vrea sa incurajeze atat miscarea fizica, cat si mijloacele ecologice de transport. Angajatii Make Collective primesc 5 dolari in plus pentru fiecare zi in care folosesc bicicleta pentru a ajunge la serviciu, urmand ca dupa 6 luni in care acest lucru se intampla consecvent, suma sa se dubleze.

Nici Europa nu este straina de astfel de initiative. In Belgia se acorda avantaje fiscale navetistilor care folosesc biciclete obisnuite sau biciclete electrice precum cele comercializate de catre Airmotion, care circula cu maximum 45 km/h, pentru a ajunge la birou. In 2015, statul a acordat 93 de milioane de euro pentru peste 400.000 de cetateni care au facut parte din acest program. Orice cetatean belgian se poate inscrie, indiferent de compania la care lucreaza, pentru a primi cei 23 de centi/ kilometru pe care ii ofera statul pentru a incuraja deplasarea cu bicicleta.


Initiative romanesti de incurajare a mersului pe bicicleta 

Desi ne situam pe o pozitie de varf in unele topuri privind poluarea, exista angajatori care promoveaza mersul pe bicicleta in randul angajatilor si ofera recompense pentru aceasta forma ecologica si sanatoasa de transport personal.

In 2016, Carrefour Romania a implementat un program numit Bike2Work, cu ajutorul Asociatiei Green Revolution. Timp de mai bine de o luna, angajatii companiei au avut la dispozitie 15 biciclete pentru a se deplasa si au fost recompensati cu ore si zile libere pentru deplasarile la birou cu bicicleta. Astfel, angajatii care au pedalat spre locul de munca in timpul desfasurarii programului aveau posibilitatea de a pleca de la birou cu o ora mai devreme, iar pentru 3 astfel de zile pe saptamana, acestia au primit o zi libera. Compania a organizat si cursuri pentru invatarea mersului pe bicicleta, dar a oferit si premii saptamanale pentru participanti, constand in biciclete si antifurturi.

Un eveniment asemanator a fost organizat, cu sprijinul Ride2Work si Tora Trading Services, si la Cluj, unde mai multe companii s-au implicat in incurajarea acestui obicei. Evenimentul a avut loc in luna iunie 2017 si a fost urmat de un concurs. Participantii au primit service gratuit si un mic dejun sanatos din partea organizatorilor, pentru a avea astfel toate conditiile pentru a-si sustine cauza.

Sursa foto: Shutterstock

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC