Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Top 10 cele mai „verzi“ orase din lume
2017-09-04 12:12:01

Danemarca nu este doar tara cu cei mai fericiti oameni, este gazda si celui mai eco oras din lume - Copenhaga.

Cel putin asta a scos la iveala un studiu efectuat in 60 de tari si 70 de orase din toata lumea. Cercetatorii au analizat modul in care autoritatile implementeaza masuri de reducere a impactului poluarii asupra mediului si ce efect au aceste masuri asupra respectivelor populatii.

Peninsula Scandinava este poate locul de pe Terra unde oamenii respira cel mai curat aer, cu patru orase in top 10. Cu toate acestea, clasamentul ne ofera si o surpriza majora: New York-ul, pe pozitia 7 in clasament. Cine ar fi crezut ca orasul care nu doarme niciodata este unul dintre cele mai prietenoase cu mediul inconjurator?

1. Copenhaga

O metropola cu aproape 2 milioane de locuitori, comparabila din acest punct de vedere cu Bucurestiul, dar atat de departe in ceea ce priveste stilul de viata. Capitala Danemarcei este unul dintre cele mai frumoase si verzi orase din lume, recunosuta pentru politicile eco implementate de autoritati. Pariul cel mare al metropolei este sa scape total de emisiile de carbon pana in anul 2025. Infrastructura orasului este gandita sa incurajeze mai degraba mersul pe jos sau cu bicicleta decat cu masinile.


2. Amsterdam

Nu e om in Amsterdam care sa nu stie sa mearga pe bicicleta. Iar sistemul a fost implementat de decenii bune. Este unul dintre cele mai prietenoase orase din lume cand vine vorba despre incurajatul mersului pe bicicleta. Infrastructura cuprinde benzi si parcari speciale pentru biciclisti, iar orasul este compact, asezat pe o suprafata plana si usor de strabatut. Un amanunt interesant: in oras exista mai multe biciclete decat oameni.


3. Stockholm

Primul oras membru UE care a castigat premiul pentru cea mai verde capitala europeana. In anii ‘70 au inceput aici planurile de ecologizare a orasului, care includ construirea de cat mai multe spatii verzi, dar si eliminarea cu totul a folosirii carburantilor clasici pana in anul 2050.


4. Vancouver

Ne mutam pe continentul american, mai exact in Canada, gazda si ea a unuia dintre cele mai eco orase la nivel planetar. Vorbim despre Vancouver, al carui climat moderat il transforma intr-un loc extrem de cautat de imigranti, dar si unul foarte scump.


5. Londra

Cand spui Londra te gandesti mai degraba la ceata, insa autoritatile de aici au lucrat din greu la a lasa mostenirea Revolutiei Industriale in urma, pentru un viitor mai eco. Si asta prin strategii de reducere a emisiilor de gaze de sera si prin crearea mai multor spatii verzi.


6. Berlin

Berlinul si-a marit faima dupa ce a implementat o zona verde chiar in inima orasului, unde nu sunt lasate sa patrunda decat masinile cu autocolante care indica nivelul de emisii si care indeplinesc anumite standarde de mediu.


7. New York

Cel mai mare oras din SUA, cu emisii de gaze de sera surprinzator de mici pentru o metropola de dimensiunile acesteia. In plus, populatia se deplaseaza mai ales cu ajutorul mijloacelor de transport in comun, care au o retea foarte extinsa.


8. Singapore

Dupa ce poluarea a devenit o problema majora in Asia, mai ales din cauza industrializarii, autoritatile au emis un plan de lupta impotriva fenomenului. Se intampla in 1992 si cuprindea solutii pentru o apa, un aer si un sol mai curate. Strategia a functionat, iar astazi orasul este unul dintre cele mai verzi din lume.


9. Helsinki

Capitala Finlandei, la fel ca cele mai multe metropole nordice, incurajeaza mersul pe bicicleta si folosirea transportului in comun. Municipalitatea lucreaza la metode de reducere a poluarii inca din anii ‘50.


10. Oslo

 

Oslo este metropola care inchide acest top 10. Autoritatile din capitala Norvegiei au emis un program agresiv de protejare a mediului inconjurator nu doar in oras, ci si in imprejurimi.

Care este orasul tau preferat dintre toate acestea? In care dintre aceste orase ti-ar placea sa traiesti?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC