Service Autorizat
Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro
Plata in Rate
Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD
Dupa o saptamana stresanta la munca, un weekend relaxant este tot ce iti doresti, iar un traseu pe care sa-l parcurgi cu bicicleta poate fi o varianta in acest sens. In functie de cat de bine esti antrenat, dar si de disponibilitatea de a face fata provocarilor interesante, poti alege dintr-o varietate de rute.
In cele ce urmeaza iti propunem cateva trasee pe care sa le parcurgi cu bicicleta, la sfarsit de saptamana, in jurul Bucurestiului, in zonele montane sau pe litoralul romanesc.
Daca nu vrei sa mergi prea departe de Bucuresti si sa te bucuri de o tura pe doua roti in natura, imprejurimile Capitalei iti ofera o multime de trasee pe care le poti incerca fie cu o bicicleta electrica, fie cu una clasica. Iata cateva dintre ele:
Bucuresti - Mogosoaia - Lacul Buftea - dus-intors
Daca te gandesti la un traseu de weekend cu bicicleta, in apropierea Bucurestiului, un drum usor, de 65 de km, pe care il poti parcurge in aproximativ cinci ore, este sa mergi pana la Buftea si inapoi, trecand prin Mogosoaia.
Poti porni din Piata Victoriei, ajungi in Bucurestii Noi si iesi din oras spre Mogosoaia. Pana acolo, insa, treci prin Buftea, pe la Palatul Stirbey. O iei pe langa Lacul Buftea spre Mogosoaia. La intoarcerea spre Bucuresti poti urma aceeasi ruta sau sa treci prin targusorul Brancovenilor.
Bucuresti - Lacul Snagov - dus-intors
Daca te numeri printre biciclistii cu antrenament, atunci ai la dispozitie un drum de aproximativ 100 de km, de la Bucuresti la Snagov si inapoi. Ca sa ajungi la rezervatia naturala, ia startul la Arcul de Triumf, mergi pe langa Parcul Herastrau si iesi spre Otopeni, pe DN1.
Pe acest traseu, treci prin Saftica, Vladiceasca, Ciofliceni si Ghermanesti pentru ca, la final, sa ajungi la Snagov. Este un drum pe care il pot parcurge in cinci ore, dar depinde de ritmul pe care il ai si de cate opriri vrei sa faci. Este bine sa iei in calcul si faptul ca la intoarcere DN1 s-ar putea sa fie destul de aglomerat si mai dificil de parcurs.
Bucuresti - Parcul National Comana - si traseu prin parc
Aflat la 30 de km de agitatia Capitalei, Parcul Natural Comana iti ofera o multime de atractii cum sunt rezervatiile stiintifice, arborii seculari, cabana Fantana cu Nuc, Balta Comana, amenajari lacustre si asa mai departe. Ca sa ajungi in aria naturala protejata, trebuie sa iesi din Bucuresti pe la Jilava si sa treci prin Adunatii Copaceni.
Daca vrei sa faci un drum cu bicicleta prin Parcul Natural, atunci ai doua posibilitati, in functie de cat de antrenat esti: fie te duci cu masina pana la Comana si de acolo faci traseele cu bicicleta, fie parcurgi tot drumul pe doua roti. Una dintre rutele pe care le poti alege odata ajuns in parc este Fantana cu Nuc - La Tarc - Fantana de la Pod - Rezervatia de ghimpe - Manastirea Comana - Casa Comana. Este un traseu de 19 km, cu dificultate medie și pe care il poti parcurge in trei-patru ore.
Daca vrei o escapada in afara Bucurestiului si sa ai posibilitatea sa te bucuri de trasee montane pe doua roti, poti sa alegi mai multe rute. Nu uita, insa, inainte de a pleca la drum sa iei cu tine echipamentul de protectie potrivit pentru ca unele aventuri sunt destul de dificile. Mai jos ai cateva sugestii de trasee de weekend prin muntii din tara:
Azuga - Valea Azugii - Valea Limbaselului - dus-intors
Muntii Garbovei. Un drum de 28 de km de la Azuga la Valea Limbaselului si inapoi iti ofera posibilitatea sa admiri doua dintre cele mai spectaculoase vai din zona. Pentru a parcurge acest traseu trebuie sa ai o pregatire medie pentru ca nu este foarte dificil, dar nici usor. Pe traseu ai cateva obiective turistice cum ar fi Cabanele Sorica, Susai si Cioplea, cantoanele pastorale Stevia, Turcu, panorama Muntilor Bucegi. Durata traseului ar fi de patru ore.
Centura Cluj - Apahida - Jucu Herghelie - Visea - Bontida - Rascruci - Jucu - Apahida - Cluj
Un traseu montan provocator pentru a-l parcurge cu bicicleta este cel care porneste din Cluj si ajunge la Bontida-Rascruci. Drumul de 80 de km este usor pana la Jucu de Sus, pe soseaua Cluj-Apahida. De la Jucu de Sus incolo, aventura incepe sa se complice pentru ca sunt pietre. La iesirea din sat mergi spre Gadalin si Visea, dupa care urmeaza o portiune de drum mai lina, pe asfalt.
Dupa ce ai trecut de Visea o iei la stanga, ca sa treci dealul spre Coasta. Pe aici va trebui sa mergi pe langa bicicleta. Inainte de Sic vei putea admira Rezervatia Stufaris. De pe Dealul Coastei te vei putea bucura de o panorama care iti va taia respiratia. Pentru a strabate acest traseu cu bicicleta, vei avea nevoie de aproximativ cinci ore.
Stei - Pietroasa - Poiana Florilor - Arieseni
Un alt traseu montan pentru care ai putea sa optezi intr-un weekend departe de agitatia din orase este cel care porneste din Stei si ajunge pana la Arieseni. Este vorba de un drum de dificultate medie, ce are 70 de km lungime si care poate fi parcurs in cinci ore. De la Stei o iei spre Sudrigiu, pe DN76, dupa care te indrepti spre Pietroasa. De acolo, aventura ciclistica te va duce pe serpentine spre Padis, pe o portiune de drum de unde vei putea admira micile cascade facute de Crisul Pietros.
Urmezi drumul asfaltat pana la intersectia cu drumul forestier ce duce spre Valea Galbenei. Pana ajungi la Poiana Pauleasa te vei intalni cu peisajele spectaculoase al Cheilor Jgheabului si poti face un popas in Poiana Florilor. Pedalezi pana ajungi intr-o sa, dupa care cobori pe Valea Coblesului, trecand prin satul Cobles. La iesirea din sat, nimeresti in mijlocul Arieseniului.
Citeste si: Top 10 trasee montane din Romania pe care poti sa le parcurgi cu bicicleta
Daca preferi un traseu de weekend la mare, ai si aici mai multe variante, in functie de cat de bine pregatit esti. Indiferent de ruta pentru care optezi, inainte de a porni la drum asigura-te ca ai ales bicicleta potrivita pentru tine, ca sa te bucuri in conditii optime de aventura pe doua roti. Iata cateva exemple de trasee la mare:
Mangalia - 2 Mai - Vama Veche
Daca vrei o aventura ciclistica usoara pe litoral, poti alege un traseu de 30 de km din Mangalia spre Vama Veche. Pornesti chiar din Mangalia si o iei de-a lungul litoralului spre granita cu Bulgaria. Atentie, insa! Daca vrei sa te bucuri in liniste de acest drum, este bine sa nu alegi sa-l faci in timpul sezonului estival pentru ca este foarte aglomerat.
Medgidia - Castelu - Poarta Alba - Murfatlar - Straja - Baraganu - Lanurile - Ciocarlia de Sus - Valea Dacilor - Medgidia
Daca vrei sa incerci un traseu spectaculos, de 65 de km, in judetul Constanta, poti incerca drumul care duce de la Medgidia spre Straja si inapoi. Odata ajuns in Gara Medgidia, o iei spre Castelu, pe malul apei. Cand ajungi la Poarta Alba, treci podul peste Canalul Poarta Alba-Midia Navodari si continui pe malul Canalului Dunare-Marea Neagra, pana ajungi la Murfatlar.
Apoi, dupa podul peste canal, o iei iar pe malul apei, pe dreapta. Inainte de a ajunge la Straja, poti vizita Monumentul Tineretului de la Straja. De acolo, pornesti pe DC2 spre Baraganu, apoi pe DC20 spre Lanurile. Aici intri pe DJ 308 pana la Ciocarlia de Sus, apoi pe DJ 381 pana la Valea Dacilor. Acelasi drum, DJ 381, te duce inapoi la Medgidia.
Constanta - Palazu Mare - Ovidiu - Lumina - Navodari - faleza Mamaia - Constanta
Traseul de 40 de km porneste de la intrarea in Mamaia, pe Bulevardul Mamaia si continua pe Bulevardul Aurel Vlaicu, pana iese din Constanta. Intri pe DN2A spre Ovidiu. Dupa ce treci podul peste Canalul Poarta Alba-Midia Navodari, ajungi in Lumina. De acolo o iei pe DJ 226 pana in Navodari pentru ca mai apoi sa urmezi DC 86 catre Mamaia Sat. La Mamaia o iei pe faleza pana la intrarea in Constanta.
Fie ca alegi o bicicleta clasica sau o bicicleta electrica, un traseu pe doua roti este intotdeauna revigorant si te ajuta sa imbini utilul cu placutul. Pe de o parte iti petreci timpul in aer liber si pe de alta, faci miscare. Indiferent de ruta aleasa, insa, ai grija ca intotdeauna sa ai echipament corespunzator si sa te hidratezi. Nu ezita sa faci popas ori de cate ori simti nevoia sa iti incarci putin bateriile. Chiar daca nu ajungi la destinatia pe care ti-ai propus-o, pana la urma conteaza drumul pana acolo.
Sursa foto: Shutterstock
Aboneaza-te la Newsletter