Service Autorizat
Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro
Plata in Rate
Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD
Nu mai este un secret faptul că mulţi copii petrec, în ziua de astăzi, prea mult timp în faţa televizorului sau a computerului. Potrivit unui studiu realizat de Common Sense Media în Statele Unite, copiii sub opt ani petrec aproape o oră, zilnic, cu un smartphone sau cu o tabletă în faţă. Mai mult, acelaşi raport arată că aproximativ 48% dintre copiii sub opt ani au propriul lor gadget.
Nu este de mirare, în aceste condiţii, de ce este important să iei măsuri pentru a-i scoate pe copiii tăi din casă, fără să te implici prea tare în viaţa lor şi fără să-i forţezi. Un prim pas în această direcţie ar fi să-i faci un cadou care, vrând-nevrând, îl va scoate din casă şi-i va oferi noi perspective. Am ales trei astfel de cadouri interesante care au potenţialul de a deveni pasiuni pentru copilul tău.
Contrar părerii generalizate, patinele cu rotile nu sunt o invenţie a secolului 20. Au apărut pentru prima oară la jumătatea anilor 1700. În ziua de astăzi, plimbarea pe patine cu rotile este una dintre cele mai îndrăgite activităţi. A câştigat popularitate şi printre adulţi, şi printre copii, şi cu siguranţă vei întâlni în primul parc tineri - sau mai puţin tineri - ieşiţi cu patinele la plimbare, la distracţie sau chiar să facă un pic de mişcare în aer liber.
Dacă te-ai săturat să-l tot vezi pe copilul tău butonând laptopul sau tableta, în loc să aibă activităţi mai solicitante, îi poţi face cadou o pereche de patine cu rotile. Spre deosebire de aşa-numitele role, patinele au roţile dispuse în paralel, câte două, ceea ce oferă un plus de echilibru. Unii părinţi îşi pun copiii pe patine încă de când încep să meargă, dar este un sport care poate fi început la orice vârstă. Singurul lucru cu adevărat important pentru copilul tău e să poarte echipament de protecţie.
Cu siguranţă te-ai lovit la un moment dat pe stradă de copii care îşi dădeau în petec urcaţi pe un skateboard. Poate că atunci te-ai uitat strâmb la ei, dar trebuie să ştii că skateboardingul nu este doar un sport extrem din care mulţi ies şifonaţi după căzături. Te ajută să-i scoţi afară pe cei mici, ajută la dezvoltarea fizică şi oferă o alternativă activă la sporturile momentului: jocurile pe calculator.
Pentru că un skateboard obişnuit ar putea fi neatractiv pentru un copil în pragul adolescenţei, fă un pas înainte şi alege un skateboard electric. Este extrem de simplu şi atrage multă lume care în mod obişnuit nu ar pune piciorul pe o placă obişnuită. Poate fi pus în mişcare cu o telecomandă şi este o alternativă perfectă pentru plimbări alături de părinți, dar şi pentru ore întregi de distracție în parc sau la locul de joacă, alături de prieteni.
La fel ca în cazul patinelor cu rotile, nu uita să-i cumperi copilului tău şi echipamentul de protecţie potrivit. Casca este cea mai importantă, dar nu uita nici de cotiere sau de genunchiere.
O altă soluţie pe care o ai la dispoziţie ca să-l desparţi pe copilul tău de jocurile video este să îi oferi o alternativă mai apropiată de gusturile lui. Iar boardgame-urile sunt soluţia perfectă: pe lângă distracţia aferentă, îţi vor oferi cadrul perfect pentru a petrece mai mult timp cu copilul. În acelaşi timp, jocurile de acest tip stimulează imaginaţia, ajută în dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi încurajează luarea deciziilor.
Există multe boardgames pe piaţă, aşa că poţi alege unul în funcţie de vârsta copilului tău şi de preferinţele lui. De exemplu, Settlers of Catan este un joc de strategie în care scopul este să îţi dezvolţi ţinutul şi să acumulezi resurse, Clue este un boardgame în care misiunea jucătorilor este de a face lumină într-un mister, sau chiar Monopoly, celebrul joc de vânzare şi cumpărare a proprietăţilor.
Orice variantă ai alege, gândeşte-te înainte de toate dacă se potriveşte cu gusturile sau cu personalitatea copilului tău. De altfel, acesta este primul criteriu la care trebuie să te raportezi. Până la urmă, dacă ai reuşit să-l scoţi pe copilul tău din casă, ai făcut deja un pas mare înainte. Dar alege mereu cadourile cu gândul la preferinţele lui.
Sursa foto: Shutterstock
Aboneaza-te la Newsletter