Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

4 curiozitati si informatii pe care sigur nu le cunosteai despre biciclul electric (Segway)
2017-02-27 15:39:19

Biciclul electric este unul dintre cele mai populare mijloace de transport alternative, insa exista in continuare o multime de intrebari legate de functionalitatea sa. Iti raspundem mai jos la cateva curiozitati despre el, asa incat sa faci alegerea cea mai potrivita pentru tine. 

     1. Denumirea corecta a acestui vehicul este „biciclu electric” si nu Segway 

Lansat pe piata in anul 2001, biciclul electric a devenit cunoscut in lumea intreaga dupa denumirea de Segway, dupa numele companiei care l-a produs pentru prima data. Este numele companiei, si nu al produsului, si nu toate biciclurile electrice sunt neaparat Segway. Si alte companii produc aceste vehicule electrice, dupa cum se poate vedea aici.

     2. Transportul cu biciclul electric nu implica efort din partea celui care il foloseste

In mod eronat, unele persoane cred ca biciclul electric implica efort fizic din partea celui care il foloseste, asemanandu-l intr-o oarecare masura cu o trotineta. In realitate, insa, cei care folosesc un astfel de mijloc de transport nu trebuie sa depuna efort pentru ca el este actionat de un motor. Biciclul este tinut in picioare in echilibru cu ajutorul unui computer si a motoarelor electrice plasate sub platforma pe care pasagerul isi tine picioarele.

     3. Cum se foloseste biciclul electric 

Pentru a folosi cu incredere si măiestrie biciclul, e nevoie de 15 – 20 de minute de exerciții si adaptare la el. Odată ce inveți, insă, este ca mersul pe bicicletă, nu-l vei mai uita prea curand. Odată urcat pe mica platformă, nu trebuie decat să misti ghidonul pentru a incepe deplasarea. Desi pare greu să-ți ții echilibrul pe el, trebuie să stii că orice biciclu este dotat cu un sistem care garanteaza echilibrarea lui permanentă.

Pornirea se face apăsand ghidonul puțin spre in față, virajele la stanga, respectiv la dreapta se fac aplecand ghidonul usor spre direcția in care te indrepți. O analogie corecta si care te-ar putea ajuta sa iti dai seama mai bine cum este actionat acest biciclu este sa foloseti ghidonul precum un joystick de la jocurile video. Ca sa incetinesti nu trebuie decat sa tragi ghidonul spre tine, nu exista frane si nici nu e cazul sa pui piciorul in pamant pentru a opri. E foarte simplu, orice persoana va prinde foarte repede miscarile si va invata cu usurinta sa-l „conduca”.

     4. Cum il poti folosi si la ce viteza ajunge

Biciclul poate fi folosit pentru transportul zilnic oriunde – pana la serviciu si inapoi acasa, la cumparaturi, la o plimbare etc. A devenit foarte utilizat in ultimii ani in tururile ghidate prin anumite orase sau obiective turistice de dimensiuni mari. Este foarte util intr-un city break in care vrei sa bifezi cat mai multe obiective intr-un timp cat mai scurt si in care vrei sa simti pulsul orasului la prima mana, si nu din masina sau din autobuz. Nu trebuie sa-ti faci griji nici cu privire la tipul de drum sau la vreme, biciclul poate merge pe aproape orice tip de teren si este rezistent la apa, asa ca, daca te prinde ploaia, nu se va defecta.

Viteza maxima la care ajunge un biciclu depinde foarte mult de model, cele mai noi au performante mai mari fata de primele modele lansate. Viteza maxima la care poate ajunge este de 20 de kilometri la ora. Autonomia unui biciclu este de circa 40 de kilometri cu o singura incarcare a bateriei. Desigur, aceste date nu sunt valabile pentru orice tip de biciclu, ci sunt cele maxime.

Avantajele utilizarii unui biciclu electric

● Nu implica efort

● Are o viteza relativ mare

● Te poate ajuta sa ajungi la serviciu mai repede decat cu masina in cazul in care in orasul in care locuiesti este mult trafic

● Incarcarea lui presupune costuri mai mici decat ai cheltui cu benzina/motorina daca ai merge cu masina

● Nu este poluant

● Poti sa-l folosesti si pe alei inguste, strazi pietonale, trotuare de mici dimensiuni etc.

● Este usor de transportat si nu ocupa mult spatiu de depozitare

Dezavantajele biciclului electric 

● Timpul de incarcare este de cateva ore, in general patru

● Nu este inca foarte clar care este situatia lui legala, nu se stie daca poti circula cu el pe carosabil

● Pretul sau este unul pe masura noutatii sale si este de obicei mai mare decat al unei biciclete, de pilda

Sursa foto: Shutterstock 

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC