Service Autorizat
Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro
Plata in Rate
Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD
Trotineta electrică este unul dintre cele mai practice mijloace de transport alternativ. Într-un oraș sufocat de mașini, este o adevărată mână de ajutor pentru drumurile de zi cu zi.
În ultimii ani, tot mai mulți dintre noi am devenit interesați de mijloace de transport electrice alternative. Nu este de mirare că interesul pentru ele a crescut atât de mult în ultimii ani, deoarece orașele mari au devenit tot mai aglomerate și traficul la orele de vârf este descris de orice șofer drept un adevărat calvar. Iată câteva informații foarte utile despre trotinetele electrice, așa încât să îți dai seama dacă reprezintă alegerea potrivită pentru tine:
1. La ce viteză ajunge o trotinetă electrică
În funcție de modelul pe care îl alegi, trotineta electrică poate avea performanțe diferite în ceea ce privește viteza. Majoritatea modelelor au o viteză maximă de 30 de kilometri la oră.
La orele de vârf, viteza medie în București este de doar 8 kilometri la oră, fapt care duce la costuri suplimentare anuale de circa 180 de milioane de euro într-un an, notează Digi24. Cu trotineta poți ajunge la o viteză mult peste cei 8 km/h, iar costurile sunt infinit mai mici.
2. Care este timpul de încărcare și care este autonomia
Și în acest caz depinde de modelul pe care îl alegi, însă, în general, timpul de încărcare variază de la 2 la 5 ore, iar în cazul variantelor pentru copii și adolescenți poate fi și de 40 de minute. Dacă ar fi să facem o comparație cu un smartphone sau cu o tabletă, de pildă, diferența timpului de încărcare nu ar fi foarte mare.
În ceea ce privește autonomia pe încărcare, ea poate varia între 20 și 45 de kilometri, suficient cât să ajungi la birou dintr-o singură încărcare.
3. Ce dimensiune și ce greutate are
Dimensiunile trotinetelor electrice variază. Orientativ, trebuie să știi că vei găsi modele de 915 x 465 x 21, de 106 x 110 x 47, dar și de 1090 x 1120 x 500. Greutatea depinde de dimensiuni, desigur, și poate fi de la 11 kilograme, până la 16,5 kilograme.
4. Ce greutate suportă
O trotinetă electrică pentru adulți suportă fără probleme greutăți ridicate, de până la 120 de kilograme. Ghidonul poate fi ajustat la unele modele, așa încât să se potrivească perfect pe înălțimea utilizatorului și să ofere o poziție comodă.
5. O poți lua cu tine chiar și în mijloacele de transport în comun
Cele mai multe dintre trotinetele electrice sunt pliabile, așa că pot fi luate oriunde, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Când ieși în oraș o poți așeza chiar lângă masă, iar la birou o poți pune chiar sub birou, de unde nici nu se va observa.
6. Poate fi utilizată indiferent de condițiile meteo
Chiar dacă afară plouă sau ninge, poți folosi trotineta electrică fără griji. Aceste trotinete sunt concepute cu protecție la apă. Nu este un mijloc de transport pe care să-l utilizezi doar vara, ci te poți baza pe el tot timpul anului.
7. La ce fel de priză se încarcă o trotinetă
Nu ai nevoie de o priză specială pentru a încărca bateria trotinetei, cea clasică, de 220 de V, pe care o avem cu toții acasă este ideală.
O trotinetă electrică este în mod cert un mijloc de transport pe care ar trebui să-l iei în considerare dacă te-ai săturat să stai zeci de minute blocat în ambuteiaje. Un studiu realizat de compania Tom Tom, specializată în producerea de sisteme de navigație, a arătat că Bucureștiul se plasează pe locul 6 în lume în ceea ce privește aglomerația de pe străzi. Același studiu arăta că un bucureștean pierde anual 10 zile din viața sa în trafic.
Sursa foto: Shutterstock
Aboneaza-te la Newsletter