Service Autorizat
Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro
Plata in Rate
Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD
Orice lucru nou vine însoțit de o aură de mister, iar vehiculele electrice nu fac excepție. Iată care sunt cele mai comune mituri legate de ele.
Informațiile eronate determină multe persoane să privească aceste vehicule cu scepticism, dar adevărul este cu totul altul. Înainte să treci la transportul cu vehicule electrice, sau să le desconsideri total, e cazul să te informezi cu privire la ele. Cu toții am auzit miturile de mai jos, dar realitatea este cu totul alta.
Mitul #1 - Poți rămâne în pană la mijlocul drumului după doar câțiva kilometri
Fiecare dintre mijloacele de transport electrice vine cu propriile specificații când vine vorba despre autonomia oferită. O bicicletă electrică, de pildă, are o autonomie asistată de până la 100 de kilometri cu o singură încărcare, iar o trotinetă electrică face un drum și de 45 de kilometri cu o singură încărcare.
Mai mult decât atât, încărcarea lor se poate face la prize obișnuite așa că, dacă mergi cu una dintre ele la serviciu, o poți încărca și între drumuri.
Mitul #2 – Drumul durează mai mult pentru că viteza lor e mică
Un alt mit care circulă printre cei care privesc cu neîncredere aceste noi mijloace de transport este cel legat de viteză. Desigur, o trotinetă sau o bicicletă electrică nu poate atinge viteza unui automobil, însă în orașele aglomerate te vei strecura mult mai repede cu ele decât cu o mașină și nici nu va mai trebui să-ți faci griji cu privire la locul de parcare.
Concret, în funcție de ce vehicul alegi, viteza poate ajunge și la 30 de kilometri la oră. Dacă ar fi să facem o comparație, un automobil circulă în Capitală la orele de vârf cu o viteză medie de doar 8 kilometri la oră.
Mitul #3 – Le ia o veșnicie să se încarce
Un alt mit pe care e vremea să-l spulberăm este cel legat de timpul de încărcare. Se spune adesea că aceste mijloace de transport sunt incomode pentru că trebuie să aștepți să se încarce. În realitatea, în cazul trotinetelor, în funcție de modelul pe care îl alegi, timpul de încărcare variază de la 2 la 5 ore. În cazul bicicletelor, între 1,5 – 3 ore pentru încărcare de 80%. Nu este nici pe departe un timp îndelungat, mai ales că se pot încărca oriunde.
Mitul #4 – Nu poți folosi un vehicul electric decât vara
Și de data aceasta avem de-a face cu un mit. Vehiculele electrice pot fi folosite fără probleme și atunci când plouă sau când temperaturile sunt foarte scăzute. O bicicletă electrică funcționează pe temparturi care variază între -10 grade Celsius și +40 de grade Celsius. Nici trotineta electrică nu are o problemă cu vremea neprietenoasă, având protecție la apă.
Este limpede, deci, că un astfel de mijloc de transport alternativ poate fi utilizat fără probleme pe tot parcursul anului.
Mitul #5 – Vehiculele electrice sunt scumpe
În cazul acestui mit avem de-a face cu o părere preconcepută. Majoritatea celor care consideră aceste mijloace de transport scumpe nu le știu, de fapt, prețul real. Prețul unei trotinete electrice începe de la circa 800 de lei, al unui segway de la 2000 de lei, iar al unei biciclete electrice de la 4000 de lei. Pe termen lung și luând în calcul prețul carburanților, aceste vehicule sunt mai avantajoase din punct de vedere al cheltuielilor.
Acestea sunt cele mai comune mituri pe care le știm noi despre vehiculele electrice, însă cu siguranță mai sunt și alte informații greșite care circulă în legătură cu ele. Tu știi vreun mit care nu se regăsește în lista noastră?
Sursa foto: Shutterstock
Aboneaza-te la Newsletter