Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Cum te pot ajuta vehiculele electrice să-ți deschizi o afacere personală de succes: 3 soluții pe 2 roți
2018-11-28 12:34:19

„Bună ziua, aș vrea să încep o afacere în livrări și transport documente, ce vehicul e mai fiabil pe drumurile din București?”

 

Întrebarea de mai sus nu este una dintre cele mai frecvente pe care le primim pe adresa de e-mail Airmotion, dar sunt mulți oameni care vor să înceapă un start-up sau să lucreze independent și caută soluții moderne și eficiente pentru transportul urban. Poate fi vorba despre curierat, food delivery sau chiar de mijloace rapide de locomoție pentru angajații unui depozit sau supermarket: un hoverboard sau o bicicletă electrică sunt de departe soluția ideală pentru ei. Iată ce avantaje are un vehicul electric:

dimensiuni reduse - poți intra cu o bicicletă electrică și pe străduțele cu trafic restricționat din Centrul Vechi.

costuri reduse - spre deosebire de un scuter, un vehicul electric este mai ieftin și nu te pune la cheltuială pentru mentenanță sau combustibil.

ușor de folosit - nu ai nevoie de carnet de conducere și nici de luni de zile de antrenamente - așa cum e cazul bicicletei.

fiabile - sunt construite din materiale rezistente. Un Segway, de exemplu, poate fi folosit și pe șosea, și pe teren accidentat.

convenabile - un hoverboard, de exemplu, poate fi folosit și la muncă, și în parc, și la restaurant și poate fi depozitat cu ușurință oriunde ai loc suficient pentru el.

eco-friendly - funcționează cu energie electrică, așa că nu trebuie să-ți mai faci griji că poluezi mediul.

Iată și câteva exemple de afaceri gata lansate care caută parteneri și în care se poate implica oricine, fără un efort financiar sau logistic prea mare:

Glovo - este o aplicație de shopping și curierat lansată în 2015, în Barcelona, care a ajuns în primăvară și în România. Curierii Glovo achiziționează orice produs din orice magazin dintr-un oraș și îl transportă la domiciliul clientului în maximum o oră.

Uber Eats - este o aplicație de food delivery în care poate deveni colaborator oricine are o bicicletă - sau o trotinetă electrică.

Lokko - e o aplicație românească de curierat care face livrări pentru companii, restaurante, firme și retaileri online, în care oricine cu o bicicletă sau un scuter poate deveni colaborator.

Dacă vrei să începi, însă, de la zero, hai să vedem împreună cum te poate ajuta un vehicul electric și ce afacere ai putea să-ți deschizi, dacă ai avea un segway, o bicicletă electrică sau un hoverboard.

1. Segway

Segway-ul a fost inventat în 2001 de inventatorul american Dean Kamen și în cei aproape 20 de ani de când este pe piață a devenit unul dintre cele mai îndrăgite mijloace de locomoție în multe orașe. Poate fi ghidat cu ajutorul greutății conducătorului, atinge o viteză de până la 20 de kilometri la oră și are un consum redus de energie electrică.

Dacă te gândești ce avantaje poți să ai de pe urma unui Segway, trebuie să știi că acest gadget este utilizat intensiv drept mijloc de locomoție în marile orașe din vest, pentru turiștii care au prea puțin timp la dispoziție și prea multe de văzut. Cu toate astea, nu este singurul lui scop.

Un Segway este mijlocul ideal de locomoție pentru angajații care lucrează în depozite sau în hale, dar și pentru agenții de pază, mai ales dacă aceștia lucrează într-un mall, de exemplu, unde culoarele sunt largi și e suficient spațiu de manevră. Dacă vei opta pentru o astfel de soluție elegantă, vei avea destule motive de satisfacție: angajații tăi îți vor fi recunoscători că nu fac zeci de kilometri pe jos zilnic și, în plus, protejezi mediul: energia electrică nu lasă urme.

2. Bicicleta electrică

Despre bicicleta electrică nu sunt multe lucruri de spus, pentru că toată lumea știe despre ce este vorba: este o bicicletă pusă în mișcare de un motor electric. Poate fi folosită cu încredere pe distanțe medii - are o autonomie de până la 100 de kilometri și asta fără să pui la socoteală pedalatul.

Tocmai autonomia crescută face dintr-o bicicletă electrică soluția ideală pentru un curier sau pentru un distribuitor care, în mod obișnuit, ar fi avut nevoie de o mașină de mici dimensiuni ca să poată să acopere distanțe mari sau să facă multe drumuri cu o bicicletă simplă. Cu alte cuvinte, efortul e bun pentru sănătate, dar trebuie să te gândești și la binele angajaților, înainte să-i pui să pedaleze zeci de kilometri într-un timp cât mai scurt.

Un alt plus al bicicletelor electrice este faptul că te scutesc de efort chiar și pe tine, managerul companiei. Dacă-ți place să te deplasezi cu bicicleta prin oraș, știi foarte bine că de multe ori ajungi la birou sau acasă sau la o întâlnire de afaceri transpirat și cu hainele leoarcă. O bicicletă electrică îți permite să te bucuri de pasiunea ta și te scapă în același timp de efortul disproporționat.

3. Hoverboardul

Un alt gadget care îți poate aduce afacerea în secolul 21 este hoverboardul. Cu siguranță ai văzut unul pe stradă, este un dispozitiv format din două roți care este păstrat în balans de un giroscop și poate fi pus în mișcare de o persoană care trebuie doar să se aplece în față ca să se miște din loc. Un hoverboard necesită, de obicei, mai multă experiență pentru a fi condus, dar rezultatele sunt mereu pe măsură.

Și asta pentru că poate fi extrem de util unui agent imobiliar care are prezentări zilnice în fața clienților și trebuie să acopere o distanță mare într-un timp scurt, unui ghid turistic dar și unor angajați care lucrează într-un supermarket sau într-un hipermarket. Aici, spațiile sunt mai mici, de aceea nu este recomandat un Segway, dar hoverboardul își face treaba cu succes, ușurează munca angajaților și asta este o soluție sigură la multe dintre nemulțumirile lor.

Așadar, un mijloc de locomoție electric nu rezolvă cu siguranță toate problemele companiei tale și nu garantează venituri mai mari din prima, dar are un efect motivant și benefic asupra angajaților. Asta va însemna întotdeauna eficiență, iar faptul că sunt electrice reduce destul din costurile cu alimentarea și combustibilii.

Gândește-te la avantajele pe care le-ar avea afacerea ta, dar și la beneficiile pentru mediu și nu da înapoi doar pentru că un Segway sau un hoverboard par dispozitive prea complicate.

Sursa foto: Shutterstock

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC