Service Autorizat
Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro
Plata in Rate
Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD
Drumurile pe care le parcurgi zi de zi nu rămân fără ecou în starea ta de spirit și de sănătate. Consecințele negative se văd pe termen lung, așa că trebuie să afli ce alternative ai pentru a scurta drumurile și a-ți crește confortul.
Timpul petrecut în trafic printre mașini, așteptând în coloană îți poate afecta concentrarea, productivitatea la birou, starea de spirit și poate avea consecințe negative asupra sănătății tale. Iată cum se răsfrâng orele petrecute în trafic asupra felului în care decurg zilele tale și asupra stării tale:
1. Stres mai mult
Un studiu realizat în 2012 la Universitatea Washington din St. Louis a scos la iveală faptul că persoanele care îşi petrec în fiecare zi zeci de minute în trafic prezinta un risc mai mare de a suferi de stres cronic. Traficul duce la un nivel crescut de stres, pentru că îţi este pusă la încercare răbdarea, şi îţi conferă o stare de irascibilitate. Stresul, aşa cum o ştim cu toţii, este o adevărată vulnerabilitate pentru organism în faţă oricăror afecţiuni, de la banalele răceli, până la boli mai grave, precum cele cardiovasculare.
Mai mult decât atât, drumul parcurs până la serviciu cu maşina, în coloane interminabile şi zgomote de claxoane îţi da o stare generală de nervozitate, care se prelungește întreaga zi.
2. Un aer mai poluat
Este evident că în orașele cu valori de trafic ridicate și poluarea este la cote înalte. Gazele de eșapament emanate în atmosferă afectează sănătatea tuturor locuitorilor din oraș. Printre consecințele cele mai puțin grave sunt alergiile, însă există și probleme mai serioase pe care poluarea le provoacă oamenilor. Un studiu realizat la Universitatea din Minnesota a evidențiat că un aer mai curat poate salva într-un an două milioane de vieți la nivel global. Desigur, de poluare nu sunt responsabile doar autovehiculele, însă ele sunt o parte importantă a problemei.
3. Eficiență scăzută la locul de muncă
După o dimineață în zgomot de claxoane, frâne bruște, pentru că alți șoferi nu sunt prudenți, și mergând cu 10 kilometri la oră, eficiența ta este aproape distrusă. Toată energia pozitivă pe care o aveai când ai plecat de acasă se pierde cu fiecare kilometru pe care îl parcurgi, iar când ajungi la birou ai nevoie de cel puțin o oră pentru a-ți regăsi echilibrul și puterea de concentrare.
4. Mai puțin somn
Toți factorii de mediu sunt legați între ei, așa că, în final, chiar dacă nu pare important, 20-30 de minute petrecute în cozi de mașini duc la un somn de o calitate scăzută. Stresul, timpul pierdut, starea de nervozitate – toate contribuie la un somn agitat și la o stare de oboseală permanentă.
Ce soluții ai pentru a evita aglomerația de pe șosele?
Desigur, mașina personală nu este singura modalitate prin care poți ajunge la birou. Ai la dispoziție atât mijloacele de transport în comun – tramvai și metrou – care nu depind de trafic, cât și bicicleta sau mijloacele de transport electrice, care nu presupun niciun efort din partea ta.
Trotineta electrică este o variantă pe care oricine ar trebui să o ia în calcul, pentru a ajunge la birou mai repede și fără nervii tociți. Se pliază, ajunge la 30 de kilometri la oră și te poți strecura foarte ușor cu ea pe alei înguste sau pe trotuar.
Biciclul și monociclul electric sunt și ele de un real ajutor. Nu doar că ajungi mai repede la birou, dar poți alege și variante alternative de drum – prin parc, pe aleile dintre blocuri, unde nu este atât de mult zgomot și drumul e pur și simplu mai plăcut. Aceste trei soluții sunt ecologice, rapide și nu implică efort din partea ta. În plus, sunt și comode și economice.
Tu cât timp petreci în trafic în fiecare zi? Ce variantă alternativă ai alege?
Sursa foto: Shutterstock
Aboneaza-te la Newsletter