Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

3 sporturi electrice de viitor care ar trebui să fie la Olimpiadă
2018-08-22 12:56:56

3 sporturi electrice deviitor care ar trebui să fie la Olimpiadă

Maşinile şi motocicletele electrice sunt tot mai populare în această a doua decadă a secolului 21, iar viitorul pare că va aparţine curselor şi raliurilor alimentate de energia electrică. În lumea sporturilor cu motor, Formula E (de la electric) câştigă simpatizanţi de la un an la altul. În alte competiții, cum este cazul celebrei Pikes Peak International Hill Climb, maşinile electrice au reuşit să le învingă fără drept de apel pe omoloagele lor alimentate cu combustibil lichid.

În aceste circumstanțe, nu este de mirare că unele activități care acum ni se par recreaționale au potențialul de a deveni, în scurt timp, adevărate sporturi extreme, cu ajutorul unor gadgeturi electrice. Unele dintre ele sunt deja sporturi, viitorul altora poate fi anticipat. Iată trei dintre ele:


1. Segway Polo

Un Segway nu mai are nevoiede introducere: de la apariţia lui în 2001 şi până astăzi, acest tip detransportor personal a devenit tot mai popular în mediul urban. Utilitatea luia evoluat de la an la an şi nu mai e deloc o noutate să vezi grupuri de turiştifăcând turul unei capitalei europene cu ajutorul unui Segway

A fost doar o problemă de timp până când Segway-ul şi-a făcut intrarea şi în alte aspecte ale vieţii, iar sportul este unul dintre cele mai importante dintre ele. Cine s-ar fi gândit, însă, că Segway-ul ar putea să ia locul cailor, într-o întrecere de polo?

 Segway Polo îşi are rădăcinile în 2004, când s-a disputat prima partidă în oraşul american San Francisco. În anii următori, acest sport a crescut şi s-a răspândit şi pe alte continente. În acest moment există o federaţie internaţională, turnee în Germania, Franţa sau Marea Britanie, dar şi un campionat european dedicat acestui sport.

 Să nu credeţi că nu există şi susţinători celebri ai lui: unul dintre cei mai entuziaşti practicanţi este Steve Wozniak, unul dintre fondatorii Apple. Iar lista creşte de la an la an: apar cluburi în tot mai multe ţări, aşa că Segway Polo poate deveni un candidat serios la sporturile olimpice.




2. Monocycle Racing

Monociclul electric este o invenţie recentă, din aceeaşi categorie cu bicicleta electrică. Singura diferenţă evidentă este faptul că are doar o roată, iar utilizatorul îşi susţine greutatea corporală - şi echilibrul - pe propriile picioare.

Dispozitivul este ideal pentru cei care doresc să ajungă repede la birou fără să-şi piardă timpul în trafic sau în aglomeraţia din mijloacele de transport în comun. Este uşor de transportat, poate încăpea sub birou şi, în plus, dezvoltă o putere şi  o viteză suficiente pentru a se încadra la categoria sport extrem, dacă îl pui pe o pistă de curse.

Pentru a fi controlat la viteze mari, monociclul necesită o condiţie fizică ieşită din comun, instincte bune şi un echilibru de invidiat, aşa că se poate compara de la egal la egal cu probele de BMX de la Olimpiadele de Vară.

 Nu este de mirare că potenţialul monociclului electric a fost deja remarcat de un american, care a început toate demersurile necesare pentru a cere introducerea curselor cu roata electrică printre probele olimpice. Va mai trece timp până când cursele de monociclu electric vor intra în cotidian, dar începutul a fost făcut.


3. All Terrain Hoverboard

În toamna anului 1989, în Cehoslovacia izbucneau primele scântei ale Revoluţiei de Catifea, iar în Statele Unite se lansa a doua parte a seriei de succes Înapoi în viitor.

Nu e nicio legătură între cele două evenimente, dar pelicula cu Michael J. Fox şi Christopher Lloyd în rolurile principale dădea naştere - pe marile ecrane, doar - unuia dintre cele mai dorite şi mai anticipate gadgeturi: hoverboardul.

În 2018, hoverboardul nu este un skateboard plutitor, aşa cum apare în film, ci o platformă mobilă cu două roţi şi un motor electric care poate fi ghidată de pasager prin schimbarea punctului de greutate de pe un picior pe celălalt.

Gadgetul este silenţios, rapid şi util mai ales într-o hală sau într-un depozit, însă tot mai mulţi entuziaşti au început să-l scoată în natură şi îşi încearcă talentul şi îndemânarea pe teren accidentat. Pentru că gesturile îndrăzneţe sunt făcute să fie urmate, copiate şi depăşite, suntem convinşi că, în curând, hoverboardul All Terrain va deveni un sport electric competitiv.

Până când unul dintre gadgeturile de mai sus va ajunge pe lista scurtă a forului olimpic internaţional va mai curge, însă, apă pe Dâmboviţa, aşa că poţi profita de timpul pe care îl ai la dispoziţie ca să îţi încerci talentul cu un Segway, un monociclu electric sau un hoverboard.

Dacă eşti, însă, de modă veche şi niciunul dintre aceste gadgeturi nu îţi surâde, poţi încerca unul dintre skateboardurile noastre electrice. Cu siguranţă, este o cu totul alta experienta decat folosirea unui skateboard clasic, însă, pofta vine întotdeauna... încercând.




Sursa foto: Shutterstock, SegPolo.org

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC