Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Care sunt masurile de siguranta pe care orice biciclist trebuie sa le ia in trafic?
2018-05-12 10:14:40

Desi vedem din ce in ce mai multe biciclete in Romania, haosul din traficul autohton inca ii descurajeaza pe multi sa le adopte ca pe un mijloc de deplasare viabil pentru viata de zi cu zi. Si desi este adevarat ca prea multi soferi nu ii respecta pe biciclistii din trafic, exista si numerosi biciclisti care nu respecta sau nu cunosc regulile de circulatie.

In continuare, vei afla ce legi trebuie sa respecti si ce masuri de siguranta trebuie sa iti iei pentru a te putea bucura zilnic de mersul pe bicicleta.


Nu uita ca bicicleta e un vehicul

Fie ca ai o bicicleta de oras, de munte, cursiera sau o bicicleta electrica, in trafic trebuie sa te comporti ca un vehicul. Ai aproape aceleasi drepturi si obligatii ca orice masina, ceea ce inseamna ca trebuie sa respecti toate semnele de circulatie, luminile semafoarelor si directia de mers a traficului.

Este interzis sa circuli in paralel cu un alt biciclist (singura exceptie fiind concursurile sportive). Nu ai voie sa traversezi trecerea de pietoni atunci cand mergi pe bicicleta si nu ai voie sa mergi cu bicicleta pe trotuar, in afara situatiei in care pe trotuar sunt amenajate piste pentru biciclisti. De asemenea, este complet interzis accesul bicicletelor pe autostrada.


Semnalizeaza-ti prezenta in trafic

Ca biciclist, regulamentul rutier te obliga sa porti o vesta reflectorizanta atunci cand circuli noaptea in zonele unde nu exista iluminat public. Asigura-te ca ai mereu la tine o astfel de vesta, pe care trebuie sa o imbraci cu cel putin jumatate de ora inainte de lasatul serii.

Farul din fata (alb sau galben) si cel din spate (rosu) sunt de asemenea obligatorii, la fel ca soneria. De asemenea, este recomandata montarea materialelor reflectorizante pe spitele rotilor, pentru ca acestea sa formeze un cerc continuu de lumina atunci cand se rotesc.


Foloseste echipament de protectie

Legislatia doar iti „recomanda” sa folosesti o casca de protectie, chiar daca aceasta este poate pentru biciclisti echivalentul unei centuri de siguranta. Totusi, acesta este un caz rar in care chiar ar trebui sa faci mai mult decat iti recomanda legea.

Indiferent de anotimp si de felul in care folosesti bicicleta, nu ar trebui sa-ti lipseasca echipamentul de protectie. In timp ce o casca iti poate salva viata, cotierele si genunchierele pot preveni ranile serioase pe care le-ai putea suferi intr-un accident.


Alte sfaturi pentru un plus de siguranta

Atunci cand circuli cu bicicleta, ar trebui sa iei si aceste masuri de precautie:

Circula cu grija pe langa masini parcate, deoarece se poate oricand sa ti se deschida o portiera in fata;

Nu purta haine largi pentru a nu risca sa le agati in pedale;

Daca mergi pe ploaie, fii deosebit de grijuliu la umezeala carosabilului;

Incearca sa alegi rute mai putin aglomerate;

Verifica periodic bicicleta pentru posibile defectiuni ale rotilor sau alte franelor.

Daca vei urma toate aceste reguli si vei lua instinctiv toate masurile de precautie, vei ajuta la crearea unui trafic mai sigur si la promovarea mersului pe bicicleta.

Sursa foto: Shutterstock.com 

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC