Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Franta vrea sa interzica total masinile cu motor diesel sau pe benzina. Cu ce vor fi inlocuite
2017-07-17 12:52:14

      Incet, dar sigur, masina clasica, dotata cu motor diesel sau pe benzina, o sa devina tot mai putin utilizata si chiar si marii producatori vor sa renunte la motoarele poluante. 

      Intreaga lume este in cautarea unor solutii de transport alternative, cu un combustibil mai ieftin si mai putin poluante. Cum pentru schimbare este nevoie de decizii radicale, in unele tari se preconizeaza o interzicere totala a masinilor poluante, iar unul dintre cei mai mari producatori auto a anuntat deja ca va mai continua asamblarea masinilor clasice doar pana in 2019. 

 

Franta va interzice complet utilizarea masinilor diesel sau pe benzina pana in 2040

   Nicolas Hulot, noul ministru al Mediului din Franța, a anunțat o decizie radicala - pana in 2040, legislatia franceza va interzice definitiv circulatia masinilor poluante. Noul presedinte al Frantei, Emmanuel Macron a anuntat deja ca in politicile sale reducerea radicala a emisiilor de carbon este un punct important, asa ca ministrul Mediului este hotarat sa puna in aplicare aceasta decizie.

   Cum planuiesc autoritatile franceze sa ii determine pe cei care conduc masini diesel sau pe benzina sa renunte la ele? Prin subventii de la stat menite sa le faciliteze soferilor achizitionarea masinilor electrice.

   Mai putin radical, dar indeajuns de ferm, s-au exprimat si reprezentatii altor state cand vine vorba despre interzicerea masinilor pe benzina sau diesel. Secretarului de stat german Rainer Baake a anuntat ca pana in 2030 va fi impusa o masura prin care soferii nu vor mai putea inregistra decat masini electrice. La randul lor, Olanda si Norvegia au anuntat ca analizeaza posibilitatea interzicerii masinilor pe combustibili fosili pana in 2025. Chiar si India a anuntat ca pana in 2030 isi doreste ca intregul parc auto din tara sa fie format din masini electrice.

 

Incepand cu 2019 Volvo va produce doar masini electrice 

   Un alt anunt important cu privire la modul traditional de transport vine de la compania auto suedeza Volvo. Vestea ca un producator atat de important va renunta complet la asamblarea de masini diesel sau pe benzina a socat piata, Volvo fiind prima companie auto care ia o decizie atat de radicala.

   Peste 1 an şi jumatate se incheie o era importanta la Volvo, iar compania nu va mai scoate de pe banda niciun automobil cu combustie interna, ci doar masini electrice.

   „Acest anunt marcheaza sfarsitul masinii cu motor pe combustie interna. Estimam că, pana în 2025, vom vine un total de 1 milion de masini electrice.”, a declarat Håkan Samuelsson, directorul executiv al Volvo. El a anuntat si ca intre 2019 si 2021, compania va lansa cinci modele 100% electrice.




Masuri de incurajare a achizițiilor de masini electrice 

   In mai multe tari europene, autoritatile au lansat diverse programe menite sa inlesneasca achizitionarea automobilelor auto. In afara programelor care ofera subventii mai mult sau mai putin substantiale, gasim si alte tipuri de programe.

   Unul dintre ele si cel mai de succes pana acum pare a fi cel din Norvegia, unde autoritatile i-au scutit pe cei care detin un automobil electric de unele taxe destul de mari in alte situatii si au oferit mai multe gratuitati: parcare in zonele centrale, scutiri de taxe la intrarea in tuneluri si pe ferryboat si dreptul de a merge pe banda de autouz. La noi in tara, cei care vor sa-si cumpere o masina au la dispozitie Programul Rabla Plus in care subventia maxima oferita pentru masini 100% electrice este de 10.000 euro.

   Dupa cum se vede, majoritatea tarilor se pregatesc sa intre intr-o nou era a transportului, cea in care vom folosi mai multe mijloace de transport electrice si mai putin poluante, fie ca vorbim despre autoturisme, motociclete, biciclete sau trotinete.

Sursa foto: Shutterstock

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC