Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Cat de greu este sa inveti sa mergi pe monociclul electric si ce recompense te asteapta
2018-09-07 18:21:25

In domeniul transportului personal alternativ, niciun vehicul nu are un design mai futurist si nu atrage mai multe priviri decat monociclul electric. Inspirat parca din SF-urile cu tematica cyberpunk, dar si din lumea circului, acest gadget unic creeaza - in egala masura - admiratie si neincredere.

Mai exact, intrebarea pe care toata lumea si-o pune este…


Cam cat de greu este sa mergi pe un monociclu electric?

Este recunoscut faptul ca, in comparatie cu alte vehicule electrice personale, mersul pe monociclu are o curba de invatare mult mai abrupta. Nu exista nicio bara de care sa te tii si nici macar o suprafata plana pe care o ai, de exempu, in cazul unui skateboard electric. Esti pus fata in fata cu o roata cu cate o pedala pe fiecare parte, iar tu trebuie sa inveti nu doar cum sa stai pe chestia asta, ci si cum sa o faci sa mearga prin inclinari usoare ale corpului.

Chiar daca toate monociclurile electrice au la baza un giroscop care le ajuta sa ramana in echilibru pe directia inainte-inapoi, sansele de a reusi sa-ti pastrezi pozitia verticala de prima data cand urci pe dispozitiv sunt destul de mici. In timpul acestui proces, trebuie sa te astepti la cateva cazaturi, asa ca sub nicio forma nu incerca sa inveti sa mergi pe monociclu fara sa porti echipament de protectie. Ideal este sa ai langa tine o persoana care stie sa mearga pe un astfel de vehicul.

Etape si exercitii

Retine ca pedalele unui monociclu au doua functii de baza: acceleratie si frana. Acestea sunt activate atunci cand muti usor centrul de greuatte in fata, respectiv in spate. Din acest motiv, prima greseala pe care trebuie sa o eviti este sa nu te urci din prima pe monociclu cu ambele picioare. Sunt sanse mari sa te dezechilibrezi, iar roata iti poate fugi pur si simplu de sub picioare, daca accelerezi fara sa-ti dai seama.

Pentru inceput, tine monociclul intre picioare, dar pune un singur picior pe pedala. Mentine o pozitie dreapta a trunchiului si, cu piciorul de pe pedala, impinge incet dispozitivul, intr-un usor balans,  in fata si in spate, pentru a te obisnui cu felul in care controlezi roata.

 

Pentru prima urcare pe monociclu cu ambele picioare, gaseste o bara de care sa te tii sau roaga un prieten rabdator sa te ajute. Nu uita sa mentii trunchiul drept, dar nu rigid. Cu mainile sprijinite, accelereaza incet monociclul si incetineste-l pentru a te obisnui cu functionarea pedalelor. Insa nu da inca drumul barei (sau prietenului) de care te tii! Deocamdata mai ai nevoie de antrenament pana inveti sa mergi pe monociclu.

Daca incerci sa te urci pe roata in timp ce dispozitivul sta pe loc, sunt sanse destul de mari sa cazi. Asemenea unei trotinete sau a unui skateboard, urcarea pe monociclu se face din mers. Revino la pozitia in care stai cu un singur picior pe dispozitiv si, accelerand usor, incearca sa rotesti monociclul in jurul piciorului pe care il tii pe pamant, ca si cum ai face o pirueta.

Odata ce ai deprins acest exercitiu, e timpul sa faci cativa pasi in fata. In timp ce mentii un picior pe pedala, ridica-l pe celelalt de pe pamant pentru a face un pas... si inca un pas... si inca unul… apoi pasi din ce in mai mari.

Impinge-te usor in pamant cu celalalt picior, ca intr-un salt, in timp ce avansezi cu un picior pe monociclu. Apoi, cand te simti pregatit, urca si al doilea picior pe pedala.

Chiar si dupa aceasta reusita importanta, nu te astepta sa ramai in echilibru pentru o distanta mai mare de cativa metri. Va mai dura ceva timp pana vei stapani atat de bine monociclul incat sa poti parcurge distante mari cu el fara a simti nevoia sa pui piciorul jos.

 Pentru a vira stanga sau drepta, va trebui sa inclini monociclul cu ajutorul picioarelor, mentinand insa aceeasi pozitie dreapta a trunchiului


Alternative

Unor modele de monociclu electric le pot fi montate roti ajutatoare pentru a simplifica tot acest proces de invatare. Tot in acest scop, din ce in ce mai multi producatori lanseaza monocicluri cu doua roti, care ofera o stabilitate sporita.

Oricat de sigure ar parea aceste alternative, exercitiile de mai sus ar trebui sa faca parte din rutina prin care deprinzi mersul pe acest mijloc de transport. Iar in caz ca instructiunile noastre nu au fost destul de clare, urmatorul video s-ar putea sa te ajute in misiunea ta de a stapani monociclul.


Ce beneficii iti poate aduce un monociclu electric

In functie de timpul pe care il vei aloca noului tau gadget, durata de invatare variaza de la o dupa-amiaza la 3-4 zile. Odata ce te simti ca ai suficienta incredere, vei descoperi ca monociclul nu este doar pentru distractie, ci este conceput pentru a fi si un mijloc de transport viabil.

Avand viteze maxime ce variaza intre 20 si 40 km/h (in functie de model), el este ideal pentru deplasari urbane. Monociclurile au si o autonomie destul de buna, de peste 40 de kilometri, pana la 80-100 km pentru modelele mai performante. Il poti folosi pe distante scurte sau lungi, pentru a ajunge la locul de munca sau la facultate, fara a-ti face griji in privinta transpiratiei, caci mersul pe monociclu nu presupune efort fizic.

Forma compacta si dimensiunile reduse fac monociclul usor de transportat intr-un rucsac, mai ales daca modelul pe care il alegi are pedale pliabile. Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta vreunei parcari si il poti depozita practic oriunde doresti.

Obisnuieste-te doar cu ideea ca, pana in viitorul nu foarte indepartat in care monociclul va deveni un standard in transportul personal, multi oameni vor intoarce capul curiosi atunci cand vei trece in viteza pe langa ei.

 Daca vrei sa vrei sa vezi cum te descurci pe un monociclu, scrie-ne pe adresa office@airmotion.ro si te vom programa pentru un drive-test.




Sursa foto: Shutterstock.com

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC