Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

5 tari europene in care localnicii nu mai stiu ce inseamna transportul cu masina
2016-12-12 13:03:54

În timp ce noi ne petrecem tot mai mult timp blocați în trafic sau în mijloacele de transport în comun extrem de aglomerate, țări precum Olanda, Danemarca sau Belgia au găsit răspunsul la fluidizarea circulației și reducerea timpului petrecut pe drum.

Au sisteme de transport în comun bine puse la punct, care ajung întotdeauna la timp și în care nu ai cum să știi ce înseamnă aglomerația. Cu toate acestea, nu autobuzul sau metroul sunt cele mai populare mijloace de transport. Mulți europeni sătui de traficul infernal al marilor orașe și-au abandonat mașinile în parcări și au început să meargă la serviciu pe biciclete. Între timp, preferințele li s-au diversificat, așa că vei vedea pe străzile din Copenhaga, Stockholm sau Amsterdam sute de persoane care folosesc astfel de trotinete electrice sau bicicluri, care îi ajută să ajungă la serviciu în timp util și cu minimum de efort.

Pe de altă parte, și infrastructura este una bine pusă la punct, cu piste special construite pentru cei care nu mai au răbdare să conducă sau pentru cei care vor să facă și puțină mișcare la primele ore ale dimineții. De altfel, sunt deja în fază de lucru proiecte pentru construirea unor autostrăzi pentru cei care preferă mijloacele neconvenționale de transport.

Însă aceste facilități nu au apărut peste noapte. Ele au fost și un răspuns la nevoile miilor de cetățeni cărora le sunt de folos. În România, au început să apară timid piste speciale. Însă doar când oamenii își vor da seama că pot ajunge mai rapid la serviciu sau în centrul orașelor dacă folosesc un mijloc de transport propriu, altul decât mașina, vor începe și la noi investițiile masive în această direcție.

Iată care este topul statelor de la care am putea lua exemplu:

  • Olanda

Peste 38% dintre olandezi spun ca au renunțat la transportul în comun și nu au mașină personală. Cel mai popular mijloc de transport este bicicleta, iar pentru acestea sunt construite sute de piste și parcări sigure, intersecții protejate, dar au fost create și rute mai scurte, pentru ca oamenii să se deplaseze mai ușor. În ultimul an, a crescut foarte mult și numărul celor care preferă mijloacele mai moderne de transport, precum Segway-ul sau monociclul, care transformă drumul spre serviciu într-o aventură distractivă.

  • Danemarca

In Copenhaga, accesul cu masinile este restrictionat in mai multe parti din centru, nu că danezii ar avea nevoie de ele. Transportul alternativ este privit ca o metodă modernă, ieftină și care protejează mediul. Se pune mare preț pe reciclare și ocrotirea mediului înconjurător, așa că ce altă metodă ar fi mai bună pentru reducerea noxelor și a poluării? Nu e de mirare că aerul din Danemarca a ajuns să fie cel mai curat din Europa, după implementarea unor politici eco-friendly care au redus emisiile de dioxid de carbon cu peste 20% în ultimii 10 ani.

  • Elveția

Elvetienii sunt între primele cinci nații din lume care beneficiază de o calitate ridicată a transportului în comun. Sistemul lor de transport este unul dintre cele mai sigure din lume, iar întârzierile sunt un fenomen necunoscut țării care e faimoasă pentru fabricarea celor mai precise ceasuri din lume. Chiar și așa, Elveția investește în programe și campanii pentru încurajarea populației să folosească mai des biciclete, trotinete sau skateboard-uri pentru a ajunge la serviciu, în locul autobuzelor și trenurilor.


  • Belgia

Belgia nu este faimoasă pentru traficul lejer, ba dimpotrivă, a fost declarată țara cu cel mai prost trafic din Europa. Asta pentru că în orașele mari precum Bruxelles sau Antwerp mulți dintre locuitori au mașini de serviciu și le folosesc pentru că locuiesc foarte departe de locul de muncă. De altfel, rețeaua de șosele este una dintre cele mai dese din lume. De aceea, în ultimii ani, belgienii au început să descopere beneficiile transportului alternativ, iar în consecință, infrastructura s-a îmbunătățit și ea semnificativ. Belgia este dovada pentru cât de rapid se pot schimba lucrurile, atunci când oamenii adoptă un stil de viață nou și sunt constanți în deciziile pe care le iau.

  • Norvegia

Pentru oricine ajunge aici, un prim șoc este reprezentat de prețurile usturătoare ale abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun. Pe de altă parte, infrastructura nu este una foarte prietenoasă pentru cei care vor să se deplaseze cu mașina, așa că mulți norvegieni ajung la serviciu cu bicicleta sau cu trotineta, mai ales primavara și vara.

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Anton Havelaar

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC