Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

5 moduri in care iti poti invata copilul sa respecte mediul inconjurator
2018-07-09 14:57:18

Ecologia nu depinde doar de politici guvernamentale, de voluntariate si actiuni simbolice. Ecologia depinde in mare parte de educatie, care, in Romania este destul de rar implementata. Putini am fost crescuti cu ideea de a proteja si respecta mediul inconjurator, fapt care se reflecta in multe aspecte indezirabile ale vietii noastre de zi cu zi.

Nu e de mirare ca Bucurestiul (conform numbeo.com) este al saselea cel mai poluat oras din Europa (al treilea din UE), iar alte orase precum Timisoara, Iasi sau Cluj-Napoca apar in „top 50”.

Pentru a schimba aceasta stare de fapt, este important sa ii oferi copilului tau inca de mic educatia ecologica pe care tu probabil ai primit-o mult mai tarziu. Iata cateva moduri prin care il poti invata sa respecte mediul inconjurator.


Fa cat mai multe excursii in natura

Plimbarile in natura nu sunt doar sanatoase pentru copilul tau, ci si un mod bun de a-i arata acea fata a lumii pe care nu o vede in fiecare zi. O drumetie prin padure nu trebuie sa fie doar un prilej pentru miscare si aer proaspat, ci si un prilej pentru educatie.

Documenteaza-te temeinic si incearca sa-l inveti pe copil despre diversele tipuri de copaci care cresc in zona respectiva, dar si despre plantele mai mici, animale din toate ordinele si rolul lor in ecosistem. Va fi mult mai fascinant pentru micut sa invete pe viu toate aceste lucruri, decat daca ar privi un documentar care, la varsta sa, probabil l-ar plictisi.

In plus, cand va creste isi va aminti cu drag despre aceste mici lectii despre natura, asociindu-le cu un sentiment de nostalgie.


Invata-l despre transportul alternativ

Oricat de mult le-ar placea baietilor (si chiar si unor fetite) masinutele, ar trebui sa incerci sa inveti copilul si despre poluarea pe care acestea o fac. Explica-i avantajele unei masini electrice si, mai ales in conditiile in care creste intr-un oras aglomerat, arata-i ca nu are nevoie de masina pentru a se deplasa oriunde.

In deplasarile de zi cu zi (care nu implica drumuri foarte lungi sau cumparaturi) voluminoase, foloseste transportul personal alternativ. Daca e prea mic pentru a folosi o bicicleta, cel mai bun mod de a-i prezenta avantajele acestui tip de transport poate fi o trotineta electrica pentru copii. Fiind ferit de accidente, va invata inca de mic sa se bucure de mobilitate electrica in secolul vitezei.


Planteaza impreuna cu el

Daca stai la curte, nu te ocupa singura de ea. Scoate copilul la orice actiune pe care o intreprinzi in curte, fie ca sadesti un copac sau organizezi o gradina de legume. Cheama-l sa te insoteasca la toate lucrarile pe care le faci, de la udat la copilit si informeaza-l intotdeauna asupra importantei si insemnatatii lucrarilor.

 Ideal ar fi sa lasi cel putin o planta (chiar si una de interior) in grija sa, inoculandu-i inca de la o varsta frageda ideea de responsabilitate. Insa cel mai important este sa-l recompensezi cu roadele muncii voastre (in cazul pomilor fructiferi si al legumelor) sau macar cu admiratia pentru frumusetea plantei pe care a ingrijit-o.



Elimina cat mai mult plasticul din viata lui

Chiar daca plasticul este esential pentru producerea a numeroase obiecte si dispozitive care ne fac vietile mai usoare, ritmul extrem de lent de biodegradare face din acest material o sursa constanta de poluare. Odata ce copilul tau e destul de mare pentru a intelege asta, arata-i si faptul ca exista alternative la plastic.

 Foloseste intotdeauna sacose textile cand mergi la cumparaturi si invata-l pe copil sa refuze „punguta” oferita de casierii din supermarket. Explica-i ca nu are nevoie sa bea sucuri cu paiul sau ofera-i un pai refolosibil din otel sau sticla. De asemenea, ii poti inlocui periuta de dinti traditionala cu una facuta din bambus


Fa reciclarea distractiva

Stii cum sunt acele jocuri de invatare pentru bebelusi in care trebuie sa plaseze mici forme geometrice colorate in locurile lor? La fel poate functiona si reciclarea pentru copiii mai mari, mai ales daca ai cosuri de gunoi separate pentru plastic, hartie, metal, dar si locuri speciale in care colectezi baterii sau becuri.

Un alt aspect important al educatiei ecologice este reutilizarea diverselor materiale. Cu un strop de creativitate, o foarfeca si putin lipici poti invata copilul sa construiasca diverse jucarioare din plastic si metal care altfel ar fi mers la gunoi. Chiar daca nu vor fi spectaculoase in comparatie cu alte jucarii mai complexe, copilul va dori probabil sa le pastreze, datorita muncii pe care ati investit-o in ele.

Schimbarile nu se fac de azi pe maine, insa, pe langa actiunile concrete, rolul ecologiei este de a se asigura ca schimbarile chiar vor avea loc. Poti sa te lupti sa oferi copilului tau un mediu sanatos si sigur, insa totul va fi in zadar daca el nu va sti sa-l respecte si sa-l ocroteasca atunci cand va creste.


Sursa foto: Shutterstock.com

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC