Service Autorizat
Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro
Plata in Rate
Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD
Dorința de a avea propria mașină a dispărut în traficul imposibil de la orele de vârf
Întârzierile nepermis de mari, temperaturile nepotrivite și aglomerația i-au făcut pe mulți să renunțe la transportul în comun în favoarea mersului cu mașina personală. Însă posesorii de autoturisme nu au scăpat de chinul zilnic de a ajunge la serviciu, blocați zeci de minute în trafic și nervoși din cauza celorlalți șoferi la fel de grăbiți ca ei.
La începutul anului, Regia Autonomă de Transport București anunța întârzieri ale tramvaielor și autobuzelor de 1.113 minute în sumă totală, cu 417 minute într-o singură zi. Un studiu al Universității Berkeley arată că oamenii sunt dispuși să ierte întârzierile cauzate de trafic, de urgențe sau chiar cele cauzate de niște defecțiuni tehnice, dar sunt mai puțin îngăduitori când întârzierile sunt puse pe seama companiei de transport. Iată care sunt principalele motive invocate de oamenii care renunță la transportul în comun: întârzierile mari, așteptările lungi în stații, pierderea legăturilor cu alte mijloace de transport, informațiile greșite sau inexistente în stații despre programul vehiculelor, imposibilitatea de a urca într-un autobuz din cauza aglomerației, blocajele din trafic.
Ce alternative au însă la dispoziție cei care nu vor să mai aibă de-a face cu disconfortul din tramvaie și din autobuze, sunt prea departe de metrou, și el la fel de aglomerat, și nu au bani să își cumpere mașină sau nu văd utilitatea în a sta blocat la cozile interminabile de la semafoare sau din zonele în care se efectuează lucrări?
Segway-ul, opțiunea celor care vor să ajungă impecabil la birou
Cei cărora pedalatul de dimineață nu le trezește amintiri plăcute, pot opta pentru un astfel de biciclu electric, cu care poți ajunge impecabil la birou și foarte rapid. Prinde până la 18 km/oră și este dotat cu un sistem inteligent care îți afișază pe bord viteza, temperatura, nivelul bateriei și distanța, dar și cu un sistem antifurt și unul cu protecție la înclinare. Iar pentru că este atât de mic, îți este simplu să te strecori pe prima bandă de mers de pe șosea sau pe trotuarele înguste. Bateria te ține 40-45 de kilometri și o poți încărca și la serviciu, dacă ai nevoie.
Trotineta electrică, varianta perfectă pentru nonconformiști
Cu siguranță ai văzut deja prin oraș oameni care folosesc scutere electrice sau poate chiar ai colegi pentru care drumul spre serviciu s-a transformat într-o plăcere. Trotinetele electrice ajung până la 20 de km/oră, sunt ușor de transportat și de încărcat și sunt cea mai distractivă alternativă de transport. După cum vezi, prețul este redus considerabil, iar dacă mai pui la socoteală câți bani vei economisi lună de lună, îți vei da seama că este un câștig.
Bicicleta, pentru cei care fac mișcare dimineața
După modelul capitalelor europene civilizate, mersul cu bicicleta începe, încet-încet, să prindă și la noi. Condițiile sunt însă departe de cele din Olanda, Danemarca sau Norvegia. Pistele pentru bicicliști sunt puține, iar de multe ori aceștia trebuie să se aventureze printre mașini și să facă slalom prin trafic. Însă în ciuda riscurilor pe care și le asumă zilnic, cicliștii adoră să facă mișcare la prima oră a dimineții și să dea un exemplu celor din jur. În funcție de cât de fresh se simt dimineața, bicicliștii merg spre serviciu cu o viteză medie de 10-13 km/oră.
Cei care renunță la transportul în comun câștigă, în primul rând, mai mult timp liber. Pe de altă parte, pe termen lung vor face economii și la bani și protejează natura de poluare. Iar în condițiile în care tot mai multe orașe restricționează mersul cu mașinile, tocmai pentru a decongestiona traficul și a reduce poluarea, cel mai simplu mod de a nu te simți afectat este să găsești o alternativă comodă, confortabilă și eficientă din punct de vedere financiar, iar când vei vedea diferențele te vei întreba de ce nu ai încercat-o până acum.
Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Evikka
Aboneaza-te la Newsletter