Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Ce beneficii au noile tehnologii asupra sanatatii tale
2019-03-28 15:02:26

Traim in secolul vitezei, in era in care tehnologia a ajuns sa fie integrata in aproape toate sferele de activitate si sa schimbe felul in care facem lucrurile. Chiar si sistemul medical trece acum printr-un intens proces de digitalizare.

 Zi de zi apar inovatii, gadgeturi si proceduri menite sa ne ajute sa ne punem organismul la punct. Iar intr-o lume atat de haotica precum cea in care functionam acum, modul in care ne simtim ar trebui sa fie o prioritate pentru noi toti. Partea buna este ca acum avem la dispozitie o multime de optiuni si tool-uri cu ajutorul carora ne putem monitoriza sanatatea. Partea mai putin buna este ca nu le folosim pe cat ar trebui si ca este ideal sa invatam sa beneficiem mai mult de pe urma lor.

Asadar, care sunt tehnologiile si dispozitivele care pot avea un impact semnificativ asupra sanatatii tale? Discutam in cele ce urmeaza despre cele mai importante.

Bratarile fitness

Aceste accesorii smart care se prind la mana ca orice bratara obisnuita au rolul de a ne monitoriza activitatea organismului din timpul zilei si chiar al noptii, de la numarul pasilor parcursi si al caloriilor arse, la pulsul cardiac si calitatea ciclurilor de somn.

Pentru persoanele cu un stil de viata activ, bratarile fitness inteligente au rolul de a evalua progresul (indiferent ca alearga, merg pe bicicleta, se antreneaza la sala sau practica un anumit sport), pe cand cei care de-abia s-au apucat de miscare pot recurge la aceste dispozitive pentru a vedea nivelul la care sunt, dar si pentru a fi motivati sa faca sport si a atinge noi obiective. Multe dintre aceste gadgeturi iti trimit notificari cand sesizeaza o perioada mai lunga de sedentarism, pentru a te ajuta sa fii mai mult in miscare.

Aplicatiile pentru smartphone

Practic, exista cate o aplicatie pentru orice. Si nu exageram deloc. Vrei sa te apuci de yoga? Perfect, ai zeci de aplicatii mobile din care poti alege (Pocket Yoga, Yoga Studio, Daily Yoga). Apoi, sunt multe optiuni pentru cei interesati de nutritie si de adoptarea unei alimentatii sanatoase: programe care dezbat firul in patru si iti povestesc despre toate ingredientele din lume, propunand si cateva idei de regim in functie de obiectivele tale.

Sunt aplicatii care iti monitorizeaza somnul (SleepCycle) si bataile inimii, care te ajuta sa meditezi (Headspace) sau sa te antrenezi si sa ai un stil de viata echilibrat (My Fitness Pal). Si toate sunt gandite cu un singur scop: sa iti usureze viata de zi cu zi si sa te ajute sa te simti mai bine. Atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere psihic.

Robotii din medicina

Robotica are tot mai multe ramificatii, iar in medicina a avut un aport urias in ultimii ani. Au aparut roboti care au preluat din munca personalului din spitale (sunt roboti care dezinfecteaza salile de operatii sau care stocheaza date despre pacienti), dar si unii care ii ajuta pe medici sa efectueze anumite interventii chirurgicale cu mai multa precizie.

Apoi, de mai bine de un an incoace, se vorbeste despre protezele robotice, care sunt controlate de creier si care ii pot ajuta pe cei cu dizabilitati sa aiba din nou o viata normala. Acestea le pot reda pacientilor functiile motorii la capacitate maxima.

Printarea 3D

Chiar daca inca mai sunt nenumarate lucruri de pus la punct la acest capitol, printarea 3D a revolutionat radical domeniul medical. Imprimantele 3D pot reproduce organe, muschi, tesuturi pe care medicii pot face experimente pentru a gasi solutii la cat mai multe probleme. Scopul este ca, in timp, prin acest procedeu sa poata fi reproduse organe viabile, numai bune sa fie transplantate pacientilor care au nevoie de ele.

Printarea 3D a dus deja lucrurile foarte departe, chiar si prin simplul fapt ca medicii si oamenii de stiinta pot lucra acum pe niste replici care imita foarte bine structurile anatomice ale omului, o imbunatatire clara fata de traditionalele imagini 2D sau 3D computerizate.

Telemedicina

Despre telemedicina se vorbeste tot mai des in prezent, mai ales in contextul unui stil de viata tot mai agitat. Telemedicina presupune comunicarea intre medic si pacient prin intermediul tehnologiei si al telecomunicatiilor, dar si asigurarea asistentei medicale la distanta.

Avantajul acestei metode este ca se evita supraaglomerarea spitalelor si se rezolva cu mai multa usurinta problemele care nu reprezinta o urgenta. In plus, sunt reduse astfel si multe dintre costuri, ceea ce poate fi un factor important atat pentru medici, cat si pentru pacienti. Cum functioneaza telemedicina? O echipa medicala mobila (la nevoie, aceasta unitate poate fi dotata inclusiv cu dispozitive medicale) merge acasa la pacient pentru a culege cat mai multe date despre problema lui. Medicul poate efectua un control interactiv in timp real sau, daca acest lucru nu e posibil, poate cere informatii sau analize suplimentare, pe care le interpreteaza si i le trimite apoi pacientului online.

In concluzie, medicina si tehnologia ating acum impreuna culmi nebanuite si se indreapta intr-o zona pe care, cu ani in urma, nimeni nu si-o imagina. Iar sanatatea incepe sa fie o prioritate pentru cat mai multi dintre noi.

Sursa foto: Shutterstock.com

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC