Service Autorizat
Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro
Plata in Rate
Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD
Bicicleta este unul dintre mijloacele prin care te poți bucura din plin de frumusețile României și, mai ales, de peisajele montane care îți taie respirația. Indiferent că e vorba de un traseu scurt, ușor sau cu provocări, o plimbare cu bicicleta în aer liber la munte e tot ceea ce și-ar dori orice biciclist.
Există numeroase trasee montane pe care le poți străbate cu bicicleta, atât pentru începători, cât și pentru cei experimentați, mereu dornici să exploreze peisajele montane. Iată care sunt recomandările noastre pentru cele mai frumoase trasee montane, pe care poți să le parcurgi chiar și cu o bicicletă electrică:
1.Azuga - Valea Azugii - Valea Limbășelului - Azuga (dificultate medie, durată 4 ore, distanță 28 km)
Acest traseu unește două dintre cele mai frumoase văi din Munții Garbovei și poate fi parcurs de cicliștii care au o condiție fizică medie. În afară de primii 200 de metri, traseul îl vei parcurge pe un drum forestier pietruit și vei trece apoi pe o porțiune mai dificilă, la traversarea din Valea Azugii către Valea Limbășeului. Atracțiile turistice pe care le vei întâlni includ Cabana Șorica, Cabana Cioplea, Cabana Susai, dar și Culmea Ștevia
2.Brasov - Sacele - Garcini (cartier Sacele) - Lacul Tarlung - Bradet - Babarunca - Pasul Bratocea - Cheia (dificultate ușor, durată trei ore, distanță 50 km)
Tot traseul se desfășoară pe asfalt și pornește din Brașov, trecând apoi pe DN11 și centura Brașov, spre Săcele. De aici vei merge spre Garcini și Lacul Tarlung și apoi vei continua traseul prin satul Babarunca către Pasul Bratocea și vei ajunge în stațiunea Cheia. De aici poți urca spre Cabana Muntele Roșu. Întreg traseul cuprinde pante medii, nu este aglomerat, însă trebuie să te pregătești pentru o coborâre în viteză pe serpentine între Pasul Bratocea și stațiunea Cheia.
3.Cluj - Făget - Cheile Turzii - Petreștii de Jos - Săvădisla - Luna de Sus - Cluj (dificultate medie, durată șase ore, distanță 100 km)
La începutul traseului vei trece prin pădurea Făgetului, pe drumuri cu gropi și bălți, iar apoi vei străbate un drum de coamă, de pe care poți admira din depărtate Apusenii și dealurile Clujului. Odată ajuns în Tureni ai două opțiuni: să deviezi pe lângă Chei sau să ocolești satul ca să ajungi la podul care trece peste Autostrada Transilvania. Vei merge apoi prin iarbă, înainte de Cariera Săndulești, iar apoi vei da de un indicator care te va îndruma către Cabana Cheile Turzii sau pe creastă. La întoarcere poți merge prin Petrești către Lița și apoi către Vlaha, prin Săvădisla.
4. Răchițele - Creasta Apuseni - Piatra Tâlharului - Padiș - Boga - Pietroasa (dificultate medie, durată cinci ore, distanță 45 km)
Vei începe traseul prin pădure, pe un drum forestier, în urcare. Odată ce drumul se domolește, vei parcurge următorii kilometri prin creasta Munților Apuseni până la Padiș. Pe traseu vei putea să admiri Piatra Tâlharului. Urmează o coborâre abruptă, pe un drum cu pietre, până la intersecția cu drumul asfaltat care te duce spre Cabana Brădet. De aici mai ai de parcurs încă 20 de km către Pietroasa.
5.Bicaz - Parcul Național Ceahlău - Bicaz (dificultate medie, durată 5 ore, distanță 44 km)
Traseul este plin cu poteci sălbatice, provocatoare, care poate fi parcursă de fără probleme de orice biciclist, indiferent de gradul de pregătire. Vei trece prin Valea Tarcăului, Cheile Bicazului prin Bicajel și Damuc și prin alte locuri cu o frumusețe aparte.
6.Zărnești - Valea Bârsei - Cabana Plaiul Foii - Zărnești (dificultate ușor, durată două ore, distanță 27 km)
Vei pleca din Zărnești, pe drumul comunal DC 50A spre Valea Bârsei. Traseul se întinde la poalele Munților Piatra Craiului și trece pe lângă Râul Bârsa. Odată ajuns la Cabana Plaiul Foii îți recomandăm să faci un popas ca să admiri frumusețea locului. La întoarcere vei parcurge același traseu înapoi.
7.Brașov - Poiana Brașov (dificultate medie, durată două ore, distanță 15 km)
Vei porni din Livada Poștei, de unde vei urca pe o porțiune de 12 km, printre serpentine. Deși traseul pare destul de provocator, trebuie să știi că există numeroase locuri unde poți face un popas ca să admiri priveliștea.
8.Sinaia - Cota 1400 - Stâna Regală/Poiana Stânii - Sinaia (dificultate medie, durată trei ore, distanță 32 km)
Vei porni de la Gara Sinaia și apoi vei urca prin oraș către Cabana Schiorilor, trecând pe lânga Mânăstirea Sinaia. Urcarea continuă pe drumul comunal DC134 către Cota 1400, Drumul Cotei 1400, printre serpentine, trecând pe lângă Cabana Brădet. Odată ajuns la Cota 1400 vei intra pe drumul care duce către schitul Sfânta Ana. poți face apoi un popas la Poiana Stânii/Stâna Regală, iar apoi vei reveni pe traseu și vei coborî către Sinaia.
9.Brașov - Pietrele lui Solomon - Poiana Brașov - Cristian - Brașov (dificultate medie, durată patru ore, distanță 35 km)
Traseul este ușor la început, pe porțiunea dintre Brașov și Pietrele lui Solomon, unde poți face un popas la un izvor cu apă proaspătă. De aici vei urca spre Poiana Mică pe un drum forestier. După ce ai trecut de Stâna Turistică vei da de urcări și coborâri, până la o intersecție de unde vei ține drumul înainte. Vei da de un drum pietruit, iar după ce treci de o uzină părăsită vei ajunge în drumul național care duce înapoi spre Brașov.
10.Sibiu - Cișnădioara - Cișnădie - Sibiu (dificultate medie, durată trei ore, distanță 27 km)
Traseul începe la marginea Sibiului, spre Rășinari, de unde vei trece prin pădurea Dumbrava, iar apoi de șosea, paralel cu vechea linie de tramvai electric Rășinari - Sibiu - Rășinari, până caând ajungi la intersecție cu drumul spre Cișnădioara. Vei continua traseul către Dealul Cucului, iar de aici poți merge către Rezervația Naturală Calcarele Cretacice din Cișnădioara, cunoscut și sub numele de Piatra Broaștei. Vei continua să pedalezi spre Cișnădie, printr-o zonă plină cu livezi, pe marginea Lacului Cișnădie. Întoarcere către Sibiu o vei face pe drumul județean DJ106C.
Tot ce ai nevoie ca să te pui în mișcare este spiritul de aventurier, bicicleta și echipamentul de protecție.
Sursă foto: Shutterstock
Aboneaza-te la Newsletter