Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Cum planuiesc sa scape de aglomeratie cele mai smart 5 orase din lume
2017-10-27 11:45:17

Un oraș devine smart atunci când  folosește tehnologia moderna pentru a le ușura viața locuitorilor săi. Printre altele, această tehnologie e folosită pentru fluidizarea traficului, pentru îmbunătățirea transportul public, dar și pentru reducerea poluării.

Conceptul de oraș smart nu e nou. Se împlinesc 78 de ani de când americanii vedeau, la New York World’s Fair, în miniatură, un model de oraș în care străzile cu multe benzi forfoteau de mașini.

Acea viziune a traficului intens s-a concretizat. Astăzi, străzile cu multe benzi există, dar sunt toate blocate de cozi kilometrice de mașini și sufocate de poluare. Acestor noi provocări, marile orașe le fac față în mod diferit.

Iată care sunt cele mai smart cinci orașe din lume și cum rezolvă problemele cauzate de aglomerație și poluare: 

 

       1. Singapore are o hartă digitală, interactivă  

Republică Singapore și-a propus să devină prima națiune smart din lume. În capitală statului, numită tot Singapore, au fost  instalați senzori pentru a colecta și analiza cantități mari de date. Acest lucru le permite autorităților să monitorizeze, în permanență, diverse aspecte care țin de parcări, de trafic și de  impactul pe care acesta îl are asupra mediului.

Fundația Națională de Cercetare (un departament din Biroului Primului Ministru) va lansa în curând  proiectul „Singapore Virtual”, un model 3D și o platformă cu date.

Aceasta va putea fi folosită de proiectanții orașului pentru a putea construi rute de transport mai eficiente. Cetățenilor, proiectul le va da acces la o hartă interactivă. Aceasta va putea fi folosită cu ajutorul telefonului mobil și va indica cele mai eficiente rute de deplasare, prin oraș.


       2.     Barcelona dă mașinile pe biciclete  

Cu o populație de 1,6 milioane de locuitori, orașul implementează multe soluții smart, pentru a permite populației libertate de mișcare, incluzând parcarea inteligentă și sisteme de monitorizare a traficului care raportează și analizează problemele legate de aglomerație.

Autoritățile au investit și în transport, pentru a-l face mult mai prietenos cu mediul. S-au cumpărat flote de autobuze hibride și s-a implementat Bicyng, un sistem inteligent care le permite pietonilor accesul la peste 400 de stații de biciclete. Acestea pot fi folosite fie  prin intermediul unui abonament anual sau prin plată online, pe loc. 

 

        3.    Londra mizează pe vehicule fără șofer 

Capitala Marii Britanii folosește tehnologie inteligentă pentru a descongestiona traficul și a le ușura șoferilor parcarea. S-au cumpărat autobuze și trenuri de metrou noi. Diverse modalități de a ușura accesul populației la deplasarea cu bicicletele sunt în faza de testare.

Londra investește milioane de lire sterline și în crearea unor vehicule fără șofer, care să transporte pasageri și mărfuri, pe drumurile publice.

 

       4.     San Francisco introduce sistemul de smart ticketing 

Cu 800.000 de cetățeni care trăiesc pe o suprafață 121 de km pătrați ar fi și greu să nu ai blocaje în trafic. Pentru prevenirea apariției acestei probleme, s-a apelat, însă, la soluții bazate pe tehnologie inteligentă.

Spre exemplu, transportul în comun se descongestionează cu ajutorul unui sistem de smart ticketing. În plus, tot un sistem inteligent le permite autorităților să stabilească prețul fiecărui loc de parcare în funcție de gradul de aglomerație din zonă.  


        5.    Oslo vrea un centru fără mașini 

Capitala norvegiană a introdus o tehnologie care scanează plăcuțele de înmatriculare ale vehiculelor, pentru a stabili cu precizie cât de aglomerate sunt drumurile. De asemenea, în oraș se construiește o pistă de bicicliști lungă de aproape 60 de kilometri.

Administrația din Oslo are și o mulțime de planuri legate de tehnologia de transport inteligent și de cea de reducere a emisiilor. Printre țeluri se numără:  interzice circulației mașinilor prin centrul orașului până la finele lui 2019, retrasarea întregii rețele de transport până în 2020 și reducerea emisiilor poluante cu 50 la sută.


Orașe mari devin smart, investind averi în crearea tehnologiei necesare pentru descongestionarea traficului și reducerea poluării. În consecință, felul în care oamenii circula se va schimba radical. În curând, ar putea exista hărți interactive ale orașelor și vehicule autonome, care vor circula fără șofer.   

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC