Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Cum sa scapi de stresul urban. Cateva metode eficiente care te pot ajuta si pe tine
2019-05-22 17:06:57

Stresul pe care il resimti din ce in ce mai mult in aglomeratiile urbane in care traiesti isi poate pune amprenta in mod negativ asupra sanatatii tale.

Pana la urmatoarea vacanta, probabil ca mai ai de asteptat, iar atunci cand vine concediul, trece fara sa il simti. Nu iti spune nimeni un secret care sa te ajute sa eviti stresul din viata de zi cu zi provocat de agitatia urbana, dar exista cateva lucruri pe care ai putea sa le faci si care te-ar putea ajuta sa te relaxezi. Ce-ar fi, deci, daca le-ai aplica macar din cand in cand? Iata ce ai putea face:


Investeste intr-o trotineta electrica

Trotinetele electrice, adevarate jucarii high-tech pentru copiii mari, sunt noul trend in materie de transport urban si tot mai multi oameni care fac naveta spre serviciu (pe distante rezonabile, desigur) incep sa le foloseasca in detrimentul masinilor personale sau a transportului in comun. Mersul pe trotineta electrica este distractiv si te ajuta, in acelasi timp, sa uiti de stresul si grijile acumulate de-a lungul saptamanii. Mai ales, ca in drum spre casa poti da o tura si strazi mai putin agitate sau chiar pe aleile parcului.

Cateva dintre avantajele acestor "jucarii" utile: 

Te ajuta sa eviti blocajele din trafic sau cozile de la metrou. Timpul petrecut in metrou, autobuz, tramvai sau in masina personala in orele de varf poate sa iti amplifice nivelul de stres chiar si atunci cand ai reputatia de a fi cel mai calm si rabdator om din lume. O trotineta te ajuta sa te strecori mai usor pe strazi si, in plus, o poti plia in cateva secunde si pastra foarte usor langa tine.

Te ajuta sa faci economii. Costurile de intretinere ale unei masini pot fi destul de piperate, deci o trotineta electrica te ajuta sa scapi inclusiv de stresul care vine la pachet cu costurile aferente unui autovehicul personal.

Te ajuta sa scapi de grija locului de parcare. O consecinta fireasca a inlocuirii masinii personale cu o trotineta este si faptul ca vei scapa de stresul identificarii unui loc de parcare. O trotineta poate fi transportata usor, pliata, si isi poate face loc oriunde - sub birou, la intrare in cladire, pe hol, in dulap si asa mai departe. Nici nu stiai cate locuri de parcare libere exista :) 

Te ajuta sa fii mai prietenos cu mediul inconjurator. Natura ne ofera foarte multe lucruri si nu ar fi o idee rea sa ii dai si tu ceva in schimb, din cand in cand. O trotineta electrica te ajuta sa reduci poluarea (inclusiv fonica) si sa iei si tu parte la eforturile de sustinere a integritatii mediului. Daca nu iti place ideea unei trotinete, poti incerca si o bicicleta electrica sau un skateboardCe legatura are acest lucru cu stresul? Chiar si cele mai mici fapte bune ajuta la scaderea nivelului de stres. O spun oamenii de stiinta, nu noi.  


Fara computer acasa

Daca nu ai o slujba care sa implice mersul pe teren, probabil ca si tu stai opt ore la serviciu in fata calculatorului, deci de ce ai vrea sa il mai deschizi si acasa? Exista si profesii care iti pot cere sa fii online aproape tot timpul, sa verifici e-mailuri, sa programezi intalniri si asa mai departe, insa ai putea recurge, pentru inceput, la un truc simplu: iti poti propune sa deschizi computerul de acasa doar 15 minute. Sau cel putin sa iti impui cateva ore pe zi fara acesta. Mai ales ca, un timp mai scurt alocat calculatorului creste eficienta de utilizare, reducand substabtila timpul pierdut cu pagini de internet sau aplicatii inutile. 

Acelasi lucru l-ai putea face si cu telefonul mobil: in loc ca, dupa ce ajungi acasa, sa petreci timp pe Facebook sau pe Whatsapp cu prietenii, ai putea sa le propui sa va vedeti in oras. Astfel poti impusca doi iepuri dintr-un singur foc: reduci timpul pe care il petreci online si iesi din casa. Atmosfera din fata unei mese in jurul careia stau prietenii tai nu poate fi comparata cu niciun chat room din lume. 

Iar daca ti se pare imposibil sa renunti la computer atunci cand ajungi acasa, atunci ai putea sa folosesti inca un truc: cumpara-ti o priza programabila pentru router astfel incat sa se opreasca automat in anumite intervale de timp.


Incearca sa mananci cat mai sanatos

Poate ca si tu faci parte din grupul oamenilor care sar peste mese sau care, inainte sa ajunga acasa, isi spun ca nu mai au timp sa gateasca, intrand in primul supermarket care le iese in cale pentru a-si cumpara fie o portie sanatoasa de fast food, fie diverse semipreparate.

Medicii nutritionisti spun ca o alimentatie nu tocmai corecta amplifica, pe termen lung, inclusiv nivelul de stres. Pe de alta parte, o alimentatie corecta, bogata in fructe si legume, te poate ajuta sa lupti cu stresul. Ce recomanda medicii nutritionisti sa mananci pentru a combate si preveni efectele stresului:

Sparanghelul. Crud sau fiert, pus in diverse salate sau pregatit pe gratar, sparanghelul nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta. El contine acid folic, care te ajuta, printre altele, sa fii o persoana mult mai relaxata, mai calma. Acidul folic este important si in prevenirea depresiei si a atacurilor de panica.

Avocado. Beneficiile acestui fruct sunt foarte cunoscute, dar putine persoane stiu, insa, ca, pe langa vitamina C, E sau betacaroten, avocado mai contine si potasiu si peptide, care scad nivelul de cortizol, hormonul stresului.

Portocalele. Portocalele se regasesc in aceasta lista datorita continutului mare de vitamina C. Aceasta vitamina nu numai ca intareste sistemul imunitar, dar reduce si nivelul de cortizol din corp. Medicii spun ca nivelul de cortizol si tensiunea arteriala revin mult mai repede la normal daca inaintea unui eveniment stresant precum un speech public, de exemplu, consumi cel putin 3.000 de miligrame de vitamina C.

Spanacul. Popeye nu parea niciodata stresat si este foarte posibil ca motivul sa fi fost spanacul. Dincolo de glume, spanacul contine magneziu, care ajuta la reglarea nivelului de cortizol din organism. Iar daca nu iti place spanacul, poti incerca soia sau somonul. Si ele au un continut ridicat de magneziu.

Pestele gras. O alta modalitate de a tine sub control nivelul cortizolului si adrenalinei din corp ar fi sa te imprietenesti cu carnea de peste. Acizii grasi Omega 3, care se gasesc in carnea de ton si somon, pot preveni, printre altele, si producerea in exces a cortizolului. Cel putin 90 de grame de cel putin doua ori pe saptamana ar trebui sa fie suficiente, spun nutritionistii.


Gaseste-ti un hobby

Daca nu ai deja un hobby, ar trebui sa incerci sa iti gasesti unul. Medicii spun ca pana si ingrijirea unei plante te poate ajuta sa devii o persoana mai relaxata dupa o zi grea la serviciu. Potrivit unui studiu din 2015, persoanele care au hobby-uri sunt mai fericite si mai putin stresate, deci, in teorie, nu ai niciun motiv sa eviti sa iti petreci timpul liber urmarindu-ti pasiunile.

Cateva idei de activitati pe care ai putea sa le incepi chiar de maine: cursuri de dans, cursuri de gatit, gradinarit, yoga, desen, grafica si asa mai departe. Voluntariatul poate fi o solutie la fel de buna pentru a te relaxa si a mai scapa de stres. In plus, iti vei face noi prieteni si vei ajuta, direct sau indirect, alti oameni.

Daca folosesti macar cateva dintre ideile de mai sus, vei descoperi ca nu e asa greu sa scapi de stres. Si daca tot ai decis ca vrei sa fii mai relaxat, de ce sa nu incepi sa pui in practica cateva dintre ele chiar de maine?

Foto: Pexels.com

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC