Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Top 10 orase din lume pe care le poti strabate cu bicicleta
2018-10-17 10:33:19

Mersul cu bicicleta este una dintre activitatile care nu doar ca ne ajuta sa ne bucuram de mai mult timp petrecut in aer liber, ci este si una din alternativele de transport prietenoase cu mediul inconjurator. Iar cu cat aleg mai multi oameni acest mod de transport, cu atat mai mare este impactul pozitiv pe care il are asupra decongestionarii traficului.

Acestea sunt si motivele pentru care numeroase orase din lume incurajeaza mersul pe bicicleta, fie ca e vorba de bicicleta clasica sau de bicicleta electrica.

Iata, asadar, cateva dintre orasele care incurajeaza in mod activ mersul pe bicicleta:


10. Berlin, Germania

Biciclistii din Berlin profita din plin de spatiul pe care il au la dispozitie. Tocmai de aceea, pistele de bicicleta insumeaza 900 de km, pe care amatorii de calatorii pe doua roti se pot plimba linistiti, fara sa isi faca griji de trafic. Totodata, turistii pot alege unul din tururile tematice pe bicicleta, de cele mai multe ori cu tematica sportiva sau gastronomica.


9. Sevilla, Spania

Sevilla este un oras care aspira la un loc intre cele mai bune orase unde te poti plimba cu bicicleta si isi ia in serios acest rol. Iar efortul pe care il face a inceput sa dea rezultate. Comparativ cu cele 6000 de biciclete care se aflau acum cativa ani pe strazile orasului, in prezent exista aproape 700.000.

Programul pentru inchiriere de biciclete, Sevici, care a fost infiintat acum opt ani, inregistreaza in prezent numeroase cereri deoarece din ce in ce mai multi localnici prefera sa pedaleze prin oras.


8. Budapesta, Ungaria


Aici te poti plimba cu bicicleta prin oras pe cei 200 de km de pista de biciclete, care trec atat prin centrul orasului, cat si prin numeroasele parcuri. Poti opta chiar si pentru unul din tururile ghidate cu bicicleta, dintre care unul se va incheia cu o portie delicioasa de gulas.


7. Barcelona, Spania

Barcelona se afla intr-un proces continuu de extindere a pistelor de biciclete, iar programul lor de inchiriere de biciclete este unul dintre cele mai folosite din lume, atat de localnici, cat si de turisti. In plus, administratia orasului ia in serios siguranta biciclistilor si de aceea a luat masuri prin care a fost redusa viteza cu care pot circula masinile. Daca vizitezi orasul, trebuie sa stii ca te poti plimba pe una din pistele care sunt situate chiar langa mare.


6. Rio de Janeiro, Brazilia


Prima pista de biciclete din Rio de Janeiro a fost construita in anul 1992, iar in prezent numerosi localnici folosesc bicicleta ca principal mijloc de transport. Totodata, administratia orasului a creat un program de bike-sharing care cuprinde 60 de statii de inchiriere si 600 de biciclete care pot fi inchiriate.

Programul Bike Rio ofera si abonamente lunare care costa 2,50 dolari si ofera acces nelimitat localnicilor si turistilor sa inchirieze biciclete. In weekend, acestia pot alege sa se plimbe pe unul din bulevardele de langa plaja, ca sa admire marea in timp ce pedaleaza.


5. Tokyo, Japonia

Aici, aproape 14% din locuitorii orasului sunt biciclisti activi. Iar daca procentul pare destul de mic, ar trebui sa luam in considerare faptul ca Tokyo inregistra in anul 2016 o populatie de 13.617.444 de locuitori.

 Cei care aleg sa se plimbe cu bicicleta prin oras au la dispozitie numeroase piste si parcari special create pentru biciclete, dar si tururi de ciclism. In plus, Tokyo este cunoscut pentru faptul ca are cele mai rezistente si de calitate piste de biciclete, care trec cu brio testul timpului


4. Montreal, Canada

Pistele de biciclete din Montreal insumeaza nu mai putin de 600 de km, aproape dublu decat cele din Copenhaga. Primavara, localnicii obisnuiesc sa iasa la plimbare cu bicicleta si sa se relaxeze apoi la standurile cu mancare si bautura care se gasesc de-a lungul pistelor de biciclete.

 Mai mult decat atat, aici are loc in fiecare an un festival dedicat biciclistilor de toate varstele, indiferent ca sunt incepatori sau experimentati, si care fac turul orasului impreuna.


3. Boulder, Colorado

Acest oras din Statele Unite are 482 km de pista pentru biciclete si promoveaza in mod constant mersul cu bicicleta ca fiind una din cele mai bune optiuni ca sa te plimbi prin oras. Turistii pot inchiria la randul lor o bicicleta ca sa viziteze orasul si sa petreaca mai mult timp in aer liber.

In plus, administratia orasului a creat un program special de inregistrare pentru localnicii care detin o bicicleta astfel incat sa previna furtul de biciclete.


2. Amsterdam, Olanda

Cand vorbim de Amsterdam nu putem sa nu ne gandim la mersul cu bicicleta. De fapt, in Amsterdam exista peste 800.000 de biciclete, aproape cat populatia orasului, care in anul 2016 numara 813.562 de persoane. Localnicii folosesc bicicleta pentru aproape orice activitate, indiferent ca e vorba de drumul spre birou, la magazin sau sa ia copii de la scoala.

Iar turistii se bucura la randul lor de aceasta experienta. Exista numeroase locuri unde pot inchiria biciclete ca sa faca turul orasului si au la dispozitie ghiduri care sa ii ajute sa viziteze imprejurimile. Ruta 10 este, de exemplu, cel mai popular traseu pentru o plimbare cu bicicleta si se regaseste si in topul nostru cu cele mai frumoase trasee de parcurs cu bicicleta din lume.


1. Copenhaga, Danemarca


Copenhaga poate fi considerat unul dintre cele mai bune orase unde poti sa te plimbi cu bicicleta. Aici vei gasi 390 de km de pista pentru biciclete, dar si o pista care leaga orasul de regiunea Albertslund care este amenajata cu numeroase facilitati pentru biciclisti, printre care si zone unde poti opri ca sa umfli rotile. Poate tocmai de aceea, 35% dintre locuitori merg cu bicicleta in detrimentul mersului cu masina.

Asadar, care e urmatoarea ta destinatie?




Sursa foto: Shutterstock

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC