Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Epoca vehiculelor electrice bate la ușă, cum ne putem pregăti pentru ea?
2019-01-03 17:34:33

Mai devreme sau mai târziu, era combustibililor fosili va apune pentru a face loc perioadei mașinilor electrice iar noi trebuie să fim pregătiți și informați despre toate schimbările care implică această evoluție. Câteva țări din Europa au interzis deja folosirea vehiculelor clasice în anumite zone ale orașelor sau folosirea unui tip de combustibil pe anumite șosele.


Cum începe schimbarea?

Încet, încet, din ce în ce mai multe țări (printre care Franța și Germania) aderă la metode alternative de transport - de exemplu înlocuirea transportului tradițional prin metode alternative de tipul „car sharing”. Chiar și marile companii petroliere recunosc că va fi imposibil sa cumperi o mașină pe carburant după jumătatea secolului 21.  

Dacă ne gândim la sănătatea mediului, realizăm că automobilul electric este o soluție sustenabilă: are zero emisii și funcționează cu un motor electric alimentat din surse electrice. Primul pas pe care industria auto l-a făcut pentru a populariza această idee a fost crearea autovehiculelor hibrid, care funcționează atât pe bază acumulatorilor cât și a carburanților, în timp ce autovehiculul electric funcționează în exclusivitate cu ajutorul curentului electric, furnizat prin acumulatori.

Industria constructoare de mașini electrice întâmpină câteva provocări în momentul de față:

  • Autonomia și viteza de încărcare a bateriilor mașinilor
  • Prețul de achiziție
  • Lipsa diversității modelelor din piață

Una din companiile germane care fabrică deja camioane electrice a anunțat anul acesta că optimizează continuu bateriile pentru a le crește performanțele, iar în această cursă vor intra, cu siguranță și mari producatori care nu ținteau, tradițional piața auto, însă au un know-how extraordinar in dezvoltarea unor astfel de produse.


Cum ne pregătim pentru schimbare?

Informându-ne despre ce presupune folosirea unor astfel de vehicule ne putem pregăti mai bine pentru perioada care urmează, când ne vom întreba daca cumpărăm sau nu un astfel de automobil cu care să ne deplasăm.

Reacțiile guvernelor din diverse state ale lumii privind popularizarea vehiculelor electrice au avut diverse forme:

  • Politici de acordare a subvențiilor pentru achiziționarea vehiculelor electrice.
  • Dezvoltarea infrastructurii necesară încărcării cu energie a mașinilor.

Din ce în ce mai multe astfel de vehicule au început să circule și la noi în țară, iar guvernul României se aliniaza tendințelor de la nivelul Comunității Europene, susținând pătrunderea acestora pe piață. De exemplu, la nivel local, Ministerul Mediului susține cumpărarea autovehiculelor 100% electrice prin introducerea subvențiilor din cadrul programului Rabla Plus. Astfel, persoanele care doresc să acceseze această finanțare trebuie doar să meargă direct la dealer și să solicite subvenția de 10.000 de euro, fără să caseze o mașină.

Dacă nu ai încă un buget pentru un autoturism electric, ai variante la fel de prietenoase cu mediul înconjurător. De exemplu, poți să te grăbești prin trafic cu o motocicletă electrică, poți pleca la plimbare prin parc cu o trotinetă electrică sau chiar cu o bicicletă electrică. Acestea reprezintă soluții perfecte pentru orașele mari, sufocate de trafic la orice oră din zi și îți permit să te miști repede oricând ai nevoie, protejând mediul înconjurător și, de ce nu, nervii tăi, nemaipetrecând o eternitate în trafic.


Beneficiile aduse de vehiculele electrice

Reducerea poluării aerului prin folosirea de mijloace de transport alternative și înmulțirea numărului de mașini electrice, vor avea un impact pozitiv, în primul rând, asupra sănătîții locuitorilor orașului. Cu un aer mai curat pe care să îl respirăm, vor exista mai puțini oameni bolnavi și mai puține costuri alocate tratării bolilor.

Mașinile produc emisii de carbon care sunt eliberate în atmosferă, poluează și emană gaze cu efect de seră. În condițiile susținerii unui mediu mai curat în care să trăim mai bine (și mai sănătoși), alegerea unui mijloc de transport care folosește energia regenerabilă este un pas foarte important.

Această tranziție spre mașinile electrice este necesară, pe de o parte de îmbolnăvirea accelerată a oamenilor ca urmare a poluării aerului (cu afecțiuni tot mai numeroase în rândul tinerilor), iar pe de altă parte de efectele încălzirii globale. Influența poluării asupra sănătății este un subiect sensibil care afectează calitatea vieții locuitorilor din zonele poluate și capacitatea acestora de a munci și de a se întreține. Printre bolile cauzate de poluarea care au legătură cu sistemul respirator se numără și bolile de inimă și cancerul.

Cert este că alternativa propusă de vehiculele electrice vine ca răspuns al nevoilor lumii în care trăim. În viitor, nu o să ne mai fie deloc ușor să ne mișcăm în trafic, iar poluarea, aglomerația și creșterea prețului carburanților încep deja să afecteze populația din marile aglomerări urbane unde, de multe ori, nici transportul în comun nu este mereu o soluție. 

Sursa foto: Shutterstock

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC