Service Autorizat
Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro
Plata in Rate
Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD
Un expert american, profesor la Universitatea Stanford, afirma ca in decursul urmatorilor 13 ani oamenii vor renunta la automobilele personale.
Tony Seva, antreprenor in Silicon Valley si profesor in Antreprenoriat si Energie Curata in cadrul programului Continuing Studies de la Universitatea americana Stanford afirma ca, pana in anul 2030, 95% din populatia planetei nu va mai detine o masina personala. Din ce motiv se va intampla acest lucru si cu ce vor fi inlocuite masinile?
Statisticile arata ca tinerii nu mai sunt interesati aproape deloc de a detine o masina, pentru ca, fie prefera sa investeasca banii in experiente si gadgeturi, fie considera autoturismul un mijloc de transport poluant si care dauneaza mediului. Acest trend care parea a fi doar o caracteristica a generatiilor Y si Z pare sa cuprinda incet, dar sigur, intreaga populatie.
Masinile clasice, care au nevoie de combustibili fosili, sunt privite ca adevarati inamici ai planetei, iar aglomeratia din marile orase ii determina pe multi sa foloseasca alte mijloace de transport, deoarece traficul devine stresant si determina intarzieri inutile. In aceste conditii, nu e de mirare ca analistii prevad ca sfarsitul automobilului personal in forma clasica, pe care o stim cu totii, este mai aproape decat credeam.
„Cea mai importanta schimbare din istoria transportului”
„Suntem in pragul uneia dintre cele mai rapide, adanci si importante schimbari din istoria transportului”, este de parere Tony Seva. Analistul a facut de-a lungul timpului mai multe predictii care s-au adeverit, iar noua lui antentionare se indreapta catre industria auto traditionala, care, in viziunea sa, se va prabusi in urmatorul deceniu.
Seva spune ca, analizand tendintele actuale, toate semnele prevestesc o indepartare a populatiei de mijloacele clasice si apropierea de masini electrice, de biciclete si trotinete electrice pentru oras, dar si de bicicletele clasice. Un alt aspect ce va determina scaderi in achizitiile de autoturisme este dezvoltarea aplicatiilor de ridesharing, ce vor permite deplasarea rapida in oras si in imprejurimile lui fara bataia de cap pe care o presupune detinerea unei masini - intretinere si revizii periodice, gasirea unui loc de parcare etc.
De ce suntem tot mai putin interesati de a detine o masina
Masina, desi vine la pachet cu o multime de avantaje, ramane o varianta care nu mai poate concura cu mijloacele alternative de transport sau cu aplicatiile de ridesharding. Mai mult decat atat, in marile orase infrastructura se transforma pe zi ce trece in una tot mai neprietenoasa masinilor, din dorinta de a pastra aerul cat mai curat.
Benzile speciale pentru biciclisti, viteza si fiabilitatea mijloacelor de transport electrice, dar si costul ridicat al benzinei ii determina deja pe multi sa renunte la masina, mai ales cand vine vorba despre drumurile pe care le au de facut zi de zi. Daca adaugam la aceste avantaje si o preocupare activa fata de mediul inconjurator si de viitorul planetei, este foarte limpede care varianta este cea care aduce cele mai multe beneficii pe termen lung. Totodata, industria auto cunoaste in prezent un declin si din cauza ca masina nu mai este privita ca un simbol al succesului sau al statutului social, asa cum era in trecut.
Desi previziunea analistului american Tony Seva pare una exagerata, datele par sa ateste viziunea lui. Desi 13 ani pare un termen scurt, sa nu uitam, totusi, ca tehnologia a facut ca lumea sa se transforme si sa se schimbe intr-un ritm galopant. Ce parere ai despre aceste date? Crezi ca pana in 2030 masinile traditionale vor deveni, intr-adevar, o raritate?
Sursa foto: Marco Saroldi/Shutterstock
Aboneaza-te la Newsletter