Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Cum ai grija de trotineta electrica - recomandari pentru un comportament responsabil
2019-08-08 18:17:27

Din ce in ce mai multe persoane aleg sa se deplaseze folosind trotinetele electrice datorita avantajelor pe care acestea le au comparativ cu alte mijloace de transport: nu polueaza mediul, te ajuta sa economisesti timp, sunt simplu de folosit. Insa faptul ca deplasarea cu trotineta electrica nu este inca reglementata legal (desi se afla in plan acest lucru) duce la riscuri pentru cei care le utilizeaza, dar si pentru celelalte categorii de persoane - pietoni, conducatori auto, biciclisti.

Pentru propria siguranta, dar si pentru cea a celor din jur este recomandat sa ai un comportament responsabil in ceea ce priveste modul in care folosesti trotineta electrica.

Sfaturi de urmat cand mergi cu trotineta electrica

Deplasarea cu trotineta electrica ar trebui sa se faca respectand urmatoarele indicatii pentru ca experienta ta sa fie una cat mai placuta si lipsita de incidente.

Poarta echipament de protectie

Chiar daca stii sa conduci foarte bine trotineta electrica, nu este imposibil sa pierzi controlul asupra acesteia la un moment dat sau sa te dezechilibrezi. Evita leziunile grave in caz de accident si poarta echipament de protectie de fiecare data cand te deplasezi cu vehiculul tau electric: pune-ti pe cap o casca ce are un sistem de prindere sub barbie, foloseste genunchiere, cotiere, dar si o vesta reflectorizanta pentru a fi vazut de ceilalti atunci cand mergi cu trotineta noaptea. Aceste masuri de precautie te vor proteja in caz de evenimente neplacute.

Verifica-ti trotineta o data pe luna

Mentenanta este foarte importanta deoarece ajuta ca trotineta ta sa fie functionala pentru cat mai mult timp. O data pe luna verifica franele, cauciucurile, bateria si celelalte componente ale vehiculului si asigura-te ca acestea functioneaza asa cum trebuie. In lipsa acestei verificari periodice e posibil ca trotineta sa se defecteze si sa nu mai poata fi reparata sau sa poata fi, dar la costuri ridicate. Mai mult decat atat, eventualele defectiuni pe care nu le vei descoperi daca nu verifici periodic trotineta pot duce la accidente. De asemenea, verifica trotineta inainte de a o utiliza si, mai ales, daca aceasta nu a fost folosita pentru o perioada mai lunga de timp pentru a te asigura ca bateria este incarcata, ca rotile sunt in stare buna si ca sistemul de prindere este functional.

Coboara de pe trotineta cand urmeaza sa traversezi strada sau cand esti pe un trotuar aglomerat

Cand urmeaza sa traversezi strada trebuie sa cobori de pe trotineta si sa mergi pe langa ea pana ajungi pe celalalt trotuar. Acelasi comportament este valabil si cand te deplasezi pe un trotuar aglomerat, pe care nu este marcata o pista de bicicleta. In acest fel eviti sa accidentezi pietonii, dar si sa te ranesti pe tine insuti. De asemenea, este mai bine sa nu incerci sa treci cu trotineta peste borduri si peste portiuni de drum denivelat sau nesigur deoarece risti sa o defectezi sau sa cazi. Foloseste trotineta doar pe drumurile sigure, care nu sunt alunecoase, acoperite de gheata sau de noroi.

Foloseste doar piese si incarcatoare originale pentru repararea si incarcarea trotinetei

Trotineta electrica functioneaza pe baza unei baterii care trebuie periodic incarcata. Fa acest lucru doar cu ajutorul unui incarcator original pentru ca alte tipuri de incarcatoare pot dauna, in timp, bateriei. De asemenea, daca vrei sa aduci imbunatatiri sau modificari trotinetei sau daca aceasta trebuie reparata, foloseste doar piese originale si omologate. Chiar daca sunt mai scumpe, ai astfel garantia calitatii lor si esti sigur ca sunt compatibile cu modelul tau de trotineta. Apeleaza la o persoana autorizata sau la un service autorizat pentru orice interventie pe care vrei sau trebuie sa o faci trotinetei pentru a nu risca integritatea ta sau a vehiculului.

Imbraca-te si incalta-te adecvat pentru a putea conduce fara riscuri trotineta

Anumite piese vestimentare sau tipuri de incaltaminte te pot impiedica sa conduci trotineta in conditii maxime de siguranta. De aceea, incalta-te cat mai comod inainte de a o folosi,  preferabil cu o pereche de incaltaminte cu talpa joasa si care sa iti acopere degetele. In ceea ce priveste imbracamintea, poti purta orice, atat timp cat eviti paltoanele, fularele sau fustele foarte lungi, care pot fi angrenate in mecanismul rotilor.

Alte lucruri pe care ar fi bine sa le faci:

exerseaza conducerea trotinetei pe o pista sigura inainte de prima utilizare;

respecta regulile de circulatie;

achizitioneaza elemente de semnalizare acustica si luminoasa, daca trotineta nu are;

deplaseaza-te pe trotuar cu o viteza maxima de 6 km/h;

mentine in permanenta ambele picioare pe podeaua trotinetei;

ajusteaza ghidonul trotinetei in functie de inaltimea ta, astfel incat sa ai o pozitie corecta si lejera in timpul deplasarii;

mergi anual cu trotineta la o revizie generala sau dupa ce parcurgi 800-1000 km;

incarca trotineta cel putin o data pe luna si iarna, chiar daca nu o folosesti.

Ce sa nu faci cand mergi cu trotineta electrica

Sunt anumite lucruri pe care este mai bine sa nu le faci atunci cand te plimbi cu trotineta electrica pentru a te putea bucura in conditii optime de transportul cu aceasta.

Nu transporta copii pe trotineta

In general, trotinetele electrice sunt destinate persoanelor adulte, care au implinit varsta de 18 ani. Verifica, totusi, prevederile producatorului pentru ca pot exista exceptii. Chiar daca poate parea distractiv, nu transporta copii pe trotineta si nu o folosi pentru transportul mai multor persoane simultan pentru ca poate fi periculos. Trotineta este proiectata pentru a fi folosita de o singura persoana, nu de mai multe in acelasi timp.

Nu folosi trotineta cu bagaj mare in spate

Este normal ca, mai ales daca folosesti trotineta pentru a te deplasa spre locul de munca, sa ai cu tine un rucsac in care sa iti fi pus obiectele de care ai nevoie, poate inclusiv laptopul, care, daca este un model mai vechi, poate cantari destul de mult. Insa este de preferat ca acest bagaj sa nu fie prea mare sau prea greu pentru ca s-ar putea sa te dezechilibreze in mers. Ia cu tine doar lucrurile de care ai cu adevarat nevoie sau, daca totusi bagajul devine prea mare, apeleaza la alt mijloc de transport in locul trotinetei pentru a nu risca accidentari.

Nu utiliza trotineta daca ai consumat alcool

Consumul de alcool iti poate afecta viteza de reactie sau abilitatea de a conduce corect trotineta, la fel ca in cazul anumitor substante sau medicamente. Nu te urca pe trotineta daca ai baut alcool sau daca stii ca ai consumat o substanta care iti afecteaza capacitatea de a conduce deoarece pui in pericol siguranta ta si a celor din jur. Deplaseaza-te cu trotineta doar daca stii ca nu ai consumat absolut nimic care sa iti poata afecta luciditatea sau echilibrul.

Nu folosi telefonul mobil sau alte dispozitive in timp ce conduci trotineta

In timp ce utilizezi trotineta, concentreaza-ti intreaga atentie la traseu, la conditiile de drum si evita sa folosesti telefonul mobil. Vezi ce mai e nou pe retelele sociale dupa ce cobori de pe trotineta pentru a evita accidentele. De asemenea, daca iti place sa asculti muzica in timp ce te plimbi cu trotineta sau le folosesti pentru a vorbi cu cineva, nu le seta la volum maxim pentru ca ai putea sa nu mai auzi alte zgomote importante din trafic, precum claxoanele altor vehicule sau semnalele acustice ale masinilor de politie sau ale ambulantelor. 

Nu folositi trotineta in timpul conditilor meteo nefavorabile

Temperatura de afara influenteaza foarte mult autonomia trotinetei electrice. Aceasta trebuie utilizata pana la maximum 25 de grade Celsius si este recomandat sa nu o folosesti in timpul sezonului rece, la temperaturi de sub 10 grade Celsius. De asemenea, nu te deplasa cu trotineta cand ploua, cand vantul este puternic sau in timpul furtunilor de nisip. In aceste situatii, vizibilitatea este redusa si este mai greu sa iti tii echilibrul, ca sa nu mai vorbim si de faptul ca nu e tocmai placut sa te plimbi cu trotineta in timp ce ploua torential.

Alte lucruri de care sa tii cont:

este recomandat sa nu modifici setarile de viteza cu care trotineta a venit de la producator;

nu te angaja in depasiri periculoase printre masini sau in zone nesigure. Trotineta electrica este foarte silentioasa si, cel mai probabil, conducatorii auto nu vor auzi daca te apropii de ei, fapt ce poate deveni periculos;

nu conduce trotineta cu o singura mana si nu incerca miscari riscante in timpul deplasarii;

nu te deplasa cu trotineta prin apa si nu o scufunda in niciun fel de lichide pentru a nu ii afecta functionalitatea;

nu folosi trotineta pana la descarcarea completa a bateriei.

Chiar daca folosirea trotinetei electrice este simpla si iti usureaza cu mult viata pentru ca te scapa de blocajele din trafic, trebuie sa tii cont de faptul ca modul in care o utilizezi are efecte si asupra celorlalti, nu doar asupra ta. Tocmai din acest motiv este recomandat sa folosesti cu simt de raspundere trotineta electrica pentru ca tu sa ajungi cu bine la destinatie fara a-i incomoda pe ceilalti participanti la trafic. 

Sursa foto: shutterstock.com

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC