Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

TOP 10 cele mai „verzi“ tari din lume
2017-11-22 14:20:40

Exista 195 de tari. Dintre acestea numai unele investesc timp si resurse in dezvoltarea de tehnologii si combustibili „verzi“.

Cele mai multe dintre tari nu pun accent pe un stil de viata ecologic. Unele dintre acestea din motive obiective. De exemplu, Irakul, devastat de razboi, sau Somalia.

Insa azi vom vorbi despre cele mai eco zece tari din lume. Foarte diferite intre ele din punct de vedere a localizarii, istoriei, climatului sau culturii, aceste natiuni au ajuns la concluzia ca energia verde protejeaza mediul inconjurator, insa este o alegere buna si din punct de vedere economic.


     1. Finlanda

Finlanda ocupa primul loc in Environmental Performance Index (n.r. EPI) intocmit anual de Universitatea Yale, din SUA. Si asta pentru ca 35% din energia pe care o consuma este produsa in mod ecologic, provenind in special de la eoliene. Autoritatile de aici si-au propus ca pana in anul 2050 peste jumatate din energia folosita sa provina din astfel de surse. In plus, in capitala Helsinki, la fel ca in cele mai multe metropole nordice, este incurajat mersul de bicicleta si folosirea transportului in comun.


     2. Kenya

Valea Rift sau Marele Rift siro-african permite accesul la apa incalzita chiar de magma planetei. Autoritatile din Kenya au profitat de acest lucru. Astfel, in urma investitiilor facute in ultimii 10 ani, energia geo-termala a ajuns sa alimenteze aproximativ jumatate din tara.


     3. SUA

Si in SUA energia solara si cea care provine din eoliene s-a ieftinit considerabil in ultimii ani, in timp ce minele de carbuni sunt in declin de doua decenii incoace. Texas este statul-lider in energie produsa cu ajutorul eolienelor. Cat despre energia solara, un studiu efectuat in 2014 arata ca la fiecare doua minute si jumatate este finalizata montarea unei instalatii de panouri solare pe un acoperis din SUA.


     4. Islanda

Islanda functioneaza in proportie de 100% din energie „verde“, hidrocentralele jucand aici cel mai important rol. Incalzirea caselor si alimentarea cu apa calda se face in schimb cu ajutorul apei incalzite de patura de magma pe care sta aceasta insula vulcanica din Atlantic.


     5. Suedia

57% din energia consumata in Suedia provine din surse bio, autoritatile sperand sa creasca procentul la 100%, pana in 2040. Centralele nucleare, eolienele si hidrocentralele sunt principalele surse de energie.


     6. Estonia

Inainte sa bata palma cu Norvegia pentru alimentarea cu gaz natural, Estonia era dependenta de Rusia. Insa, odata cu aceasta schimbare, Estonia a inceput sa investeasca si in eoliene. In planul autoritatilor de aici de afla si un parc eolian in Marea Baltica, cu aproximativ 100 - 160 de turbine.


     7. Marea Britanie

In aprilie 2017, pentru prima data de la Revolutia Industriala incoace, Marea Britanie nu a folosit timp de 24 de ore carbune. Autoritatile de aici spera ca acest lucru sa se tranforme intr-un obicei, cautand metode de a produce cat mai multa energie prin eoliene si hidrocentrale. In plus, au in plan inchiderea minelor de carbuni pana in anul 2025.


     8. Noua Zeelanda

Si Noua Zeelanda planuieste sa renunte la consumul de carbune pana in 2025. Autoritatile de aici se folosesc mai ales de apa geotermala pentru productia de energie „verde“, Noua Zeelanda fiind o insula vulcanica. In prezent, 75% din energia consumata aici este eco.


      9.  Costa Rica

Anul trecut, Costa Rica a functionat timp de doua luni pe baza de energie eco. Asta desi ocupa locul 42 in topul EPI al Universitatii Yale. Pentru o natiune mica, ce nu depaseste 5 milioane de oameni, efortul este unul considerabil.


     10. Franta

75% din energia produsa in Franta provine de la centrale nucleare. Cu toate acestea, Franta s-a angajat ca pana in 2025 sa scada productia de energie electrica din centralele nucleare cu 50%. Alternativa este sa dezvolte parcuri de eoliene si sisteme de panouri solare.

 

Cat de important este pentru tine sa locuiesti intr-o tara care investeste intr-un viitor „verde“?

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC