Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Planuri de vacanta: 5 modalitati alternative de a vizita orasele mari
2018-08-22 12:34:37

Cand alegi sa iti faci vacanta intr-un oras nou, nu te astepti la un concediu de relaxare. Capitalele si marile orase reprezinta experiente culturale intense, adesea provocatoare, menite sa-ti stimuleze curiozitatea, iar apoi sa-ti depaseasca asteptarile.

Insa pentru a te bucura cu adevarat de un oras mare, nu este important doar ce vizitezi, ci si cum alegi sa vizitezi orasul. Iar daca un program facut dinainte de un ghid nu este tocmai pe gustul tau, iata cateva moduri alternative in care te poti bucura de vacanta ta urbana.


Mergi pe jos

Cand vine vorba de vizitat centrul unui oras, niciun mijloc de transport nu iti poate oferi o experientamai buna decat mersul pe jos. Esti stapanul propriului tau timp, poti decide„din mers” daca vrei savizitezi ceva, esti intampinat de monumente prea putin cunoscute de majoritateaturistilor si, in plus, este un mod foarte eficient de a face miscare invacanta.

Chiar daca avantajele sunt greu de contestat, nu trebuie sa ignori nici faptul caplimbarile lungi pot dura destul de mult si nu pot acoperi nici distante foartemari. Poti apela din cand la transportul public sau la…


Un tur pe Segway

Inca de cand a fostlansat, in 2001, acest dispozitiv electric de transport personal a fostapreciat pentru modul confortabil in care poate ajuta pe oricine sa parcurgadistante medii sau lungi. De atunci, biciclurile electrice au devenit destul depopulare in mall-uri, unde angajatii le folosesc pentru a  se deplasa pe culoarele lungi dintremagazine, in timp ce in unele orase poti vedea chiar si politisti pe Segway.

In multe orase europene, si chiar americane, poti inchiria un Segway in scopuri turistice. Veiputea parcurge distante mai lungi mai repede, in acelasi timp bucurandu-te deaproape toate avantajele vizitarii orasului la pas.


Trateaza vizita ca pe o„vanatoare de comori

Inainte de plecare, documenteaza-te temeinic pe internet asupra tuturor „comorilor ascunse” ale orasului. Acestea pot fi obiective mai putin cunoscute, privelisti, opere de arta urbana sau locuri prea putin promovate. Seteaza-ti un obiectiv din a fotografia fiecare din aceste comori.

Alternativ, poti folosi aplicatia de Geocaching. Pe scurt, Geocaching este un fel de vanatoare de comori care se desfasoara pe toate continentele globului (da, inclusiv Antarctica) si la care poate participa oricine, oricand. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi anumite coordonate prin GPS pentru a gasi niste mici containere, in care vei gasi un carnet si un pix pentru a iti semna prezenta.

Exista multi oameni dedicati acestui hobby, insa il poti folosi si doar ca mijloc de a explora un oras si a descoperii locuri despre care nici nu stiai ca exista.


Ghost tours

Londra, Edinburgh, Praga, Paris, Cracovia, Venetia, chiar si Bucurestiul… toate pun la dispozitie turistilor posibilitatea de a face un ghost tour. De obicei, un ghid te va plimba prin locuri „bantuite”, in timp ce iti povesteste diverse legende urbane menite sa-ti inghete sangele in vene.

E de la sine inteles ca unele astfel de tururi pot fi mai mult comice decat infricosatoare si ca, in functie de excesul de zel al echipei organizatoare, pot degenera intr-un mic spectacol kitsch. Insa chiar daca nu ai norocul sa dai peste un tur bine organizat, tot vei auzi povesti care iti vor da o noua perspectiva asupra folclorului orasului.


Viziteaza nu doar locuri,ci si evenimente

Multi se intreaba: „Care e cel mai bun moment al anului in care pot vizita Londra / Berlin / Viena etc.?” Un raspuns ideal la aceasta intrebare este „Atunci cand muzicianul tau preferat are un concert acolo” sau „Atunci cand se desfasoara festivalul la care iti doresti sa ajungi dintotdeauna” sau „Atunci cand va avea loc un eveniment sportiv pe care vrei sa-l vezi live”.

Daca vizitezi un oras pentru un eveniment, impactul emotional va fi mult mai puternic decat daca te duci pentru un simplu city break. Vei intelege mult mai bine viata culturala, iar amintirile astfel create vor fi mult mai intense.

Asadar, care este modul tau preferat de a vizita un oras mare?

 




Sursa foto: Shutterstock.com







Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC