Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Top 10 cele mai frumoase trasee de parcurs cu bicicleta din lume
2018-06-08 11:27:05

Dacă vrei să descoperi cât mai mult din orașul pe care îl vizitezi când ești în vacanță, dar și împrejurimile, tururile cu bicicleta sunt modalitatea ideală. Parcurgi rapid distanțele, ai parte de cele mai frumoase peisaje și îți faci programul cum vrei tu.

În plus, traseele pe care le vei regăsi în recomandările noastre nu sunt doar printre cele mai frumoase din lume, dar sunt și ușor de parcurs cu bicicleta, mai ales dacă alegi o bicicletă electrică care sa te ajute să depui mai puțin efort și să te bucuri mai mult de peisaj. Așa că uită de mașină, ia-ți echipamentul de protecție și pleacă la drum. Vezi mai jos care sunt cele mai frumoase zece trasee de parcurs cu bicicleta.


Insulele Lofoten, Norvegia

Cea mai bună perioadă în care poți parcurge traseele din acest oraș pescăresc liniștit este cuprinsă între lunile mai-iulie. Ruta Vestfjord din Insulele Lofoten îți oferă peisaje pitorești, cu case roșii tradiționale, pe un fundal înțesat cu munți. Te vei bucura de liniștea zonei, în timp ce pedalezi de-a lungul coastei.



Pista de biciclete Van Gogh – Roosegaarde, Eindhoven, Olanda

Dacă ajungi în Olanda, orice perioadă este potrivită pentru acest traseu. Pista de biciclete Van Gogh – Roosegaarde este ca un muzeu în aer liber, fiind inspirată din lucrările artistului care a dat numele traseului.

Pista a fost construită în anul 1970 și este situată între Opwettense Watermill din Nuenen și Collse Watermill din Eindhoven. Partea cea mai interesantă este că, noaptea, poteca formată din pietricele alimentate cu energie solară pe timpul zilei se aprinde și pare desprinsă din tabloul „Noapte înstelată” a lui Van Gogh.


Rim Trail, Marele Canion, Arizona, SUA

 Poți să parcurgi acest traseu în orice anotimp, însă evită perioadele ploioase din timpul verii și gheața care se poate forma pe jos în timpul iernii. Descoperă peisajele Marelui Canion de-a lungul celor 20 de kilometri ai Traseului Rim de la primele ore ale dimineții și vei fi fascinat să vezi cum canionul își schimbă culoarea din roz în galben și portocaliu, pe durata întregii zile. În cel mai nordic punct, Hopi Point, vei admira cea mai frumoasă panoramă, la apusul soarelui.


Otago Central Rail Trail, Insula de Sud, Noua Zeelandă

Perioada potrivită ca să parcurgi acest traseu este cuprinsă între lunile noiembrie și martie. Traseul este, de fapt, o arteră care cuprinde calea ferată Otago, preferată de bicicliști pentru numeroasele tuneluri și poduri, dar și pentru priveliștile oferite atunci când mergi de-a lungul râului Roxburgh Gorge.

 Pe timpul verii, peisajele capătă nuanțe aurii, primăvara pământul este acoperit cu tufișuri de cimbru în nuanțe de violet, iar toamna și iarna pomii capătă nuanțe roșiatice, munții fiind acoperiți cu zăpadă.


Shimanami Kaido Expressway, Japonia

Perioada ideală pentru a parcurge acest traseu este iulie-septembrie. Vei pedala de-a lungul Seto Inland Sea și vei trece prin sate tradiționale pescărești, vei traversa podurile suspendate din Shimanami Kaido și vei admira peisajele presărate din abudență cu portocali Hassaku, un soi de pomi citrici hibrizi care produc fructe asemănătoare cu portocalele, însă de dimensiunile unui grepfrut.

 Drumul este ușor de parcurs, mai ales că există numeroase indicatoare care marchează traseul. Pentru cei mai aventuroși, există și rute „off-road”.


Putney către Weybridge, Greater London, Marea Britanie

Ca să te bucuri din plin de peisaj, este recomandat să parcurgi acest traseu în perioada mai-august. Traseul cuprins între Putney și Weybridge, din regiunea Greater London, are o distanță de 24 de kilometri și oferă priveliști fascinante și porțiuni de drum care trec prin păduri.

Odată ajuns în Hampton, ține cont că va trebui să treci cu bacul peste Tamisa. Poți face chiar și o oprire în Walton-on-Thames din regiunea Surrey, ca să te relaxezi într-un șezlong la un bar din zonă, în timp ce admiri priveliștile.


Camino de Santiago, Galicia, Spania

Calea Franceză este cel mai popular traseu de biciclete din Camino de Santiago și îl poți parcurge în perioada mai-iunie. Traseul este, de fapt, un drum pentru pelerini, însă poate fi parcurs cu ușurință și de bicicliști. Acesta începe din St. Jean Pied de Port, însă poți pleca și din orașul Sarria, din regiunea Galicia, și vei parcurge puțin peste 100 de kilometri până în Santiago de Compostela.

 De-a lungul traseului vei pedala prin păduri și sate și vei putea să oprești în numeroase locuri pentru odihnă și ca să guști din preparatele tradiționale galiciene, așa cum este mâncarea de caracatiță cu cartofi, pe care o poți găsi în micul oraș O Cebreiro. Destinația este marcată de Monte de Gozo sau Muntele Bucuriei.


Tur prin regiunea Puglia, Italia

 Pe lângă frumoasa regiune Toscana, Puglia este un alt obiectiv turistic al Italiei plin cu peisaje pitorești și trasee pe care le poți parcurge cu bicicleta, în special în lunile de primăvară și vară. Vei pedala de-a lungul coastei Mării Adriatice, printre plantații cu măslini și orașe așezate pe marginea stâncilor. Din când în când, te poți opri la un local ca să guști preparatele cu fructe de mare.


Ruta 10, Amsterdam, Olanda

Amsterdam este unul dintre orașele în care bicicleta este cel mai popular mijloc de transport. De aceea, aici vei găsi numeroase piste și trasee speciale pentru bicicliști. Dintre aceste trasee, Ruta 10, care acoperă o distanță de 42 de kilometri, atât din zona urbană, cât și din cea rurală, este ideală pentru o plimbare în aer liber.

Vei trece prin zonele pline cu verdeață de la marginea orașului, presărate cu mori de vânt, și spre finalul rutei vei pedala de-a lungul râului Amstel. Perioada potrivită este spre finalul primăverii și la început de toamnă, când vremea este plăcută și temperaturile ajung până la 20 de grade Celsius.



Marele drum oceanic, Victoria, Australia

Deși întreg traseul are 243 de kilometri lungime, există și o variantă mai ușor de parcurs cu bicicleta, de numai 60 de kilometri. Acesta începe din Torquay și se termină în Bells Beach și îl poți parcurge într-o singură zi. Vei trece prin zone rurale cu ferme și vei admira oceanul de la înălțime, de pe stâncile situate de-a lungul coastei.

La destinație, vei ajunge la Lacul Connewarre și vei trece pe lângă orașul Bells Beach, popular în rândul pasionaților de surfing.

Oriunde te-ar duce spiritul tău de aventură, ia-ți bicicleta și descoperă cele mai frumoase trasee, prin zone pitorești sau urbane și peisaje naturale care îți taie respirația.

Surse foto: Shutterstock, Pinterest

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC