Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Ce inseamna viitorul verde al transportului si care sunt avantajele sale
2019-02-18 15:48:21

Intr-o lume in care se vorbeste tot mai mult despre poluare si despre consecintele sale, oamenii au inceput sa constientizeze importanta masurilor ecologice și responsabilitatea pe care o au fata de mediul inconjurator.

Suntem inca la inceput in ceea ce priveste transformarea verde a planetei, dar primii pasi au fost facuti deja. In marile orase ale lumii, autoritatile iau masuri de reducere a impactului poluarii, locuitorii fac trecerea catre biciclete sau vehicule electrice, iar reciclarea devine din ce in ce mai importanta.

In acelasi timp, sunt luate in calcul tot mai multe alternative la transportul traditional, astfel ca putem vorbi despre un viitor verde in acest domeniu. Cum ar trebui sa arate acesta? Detaliem in randurile de mai jos.

Un transport in comun pus la punct

Mijloacele de transport in comun au un rol-cheie pentru protejarea mediului, pentru ca ii ajuta pe oameni sa se deplaseze rapid dintr-un loc in altul, fara ca acestia sa mai plece la drum cu masinile care polueaza si aglomereaza orasul.

Bineinteles, impactul asupra mediului ar fi unul mult mai mare daca transportul in comun ar fi ceva mai eco-friendly (autobuze electrice, vehicule alimentate cu energie solara etc.).

Avantajele alegerii transportului in comun sunt semnificative: mai putin combustibil consumat, mai putina poluare, o reducere importanta a traficului si a aglomeratiei din marile orase, dar si o economie semnificativa pentru bugetul personal.

Masinile electrice si modul in care sunt construite

Daca pana acum cativa ani masinile electrice aveau preturi destul de mari si erau considerate un lux, ei bine, in prezent, acestea sunt destul de accesibile, fiind o alternativa eficienta si silentioasa (si poluarea fonica ne afecteaza calitatea vietii) la autovehiculele clasice, care folosesc benzina, motorina sau gaz.

E drept, si masinile electrice polueaza, pentru ca vorbim aici despre o industrie intreaga, iar productia in sine a oricarui autovehicul, indiferent de tip, reprezinta un proces poluant. Insa, odata ce acestea ajung pe strada, au un impact redus asupra mediului inconjurator. Singurul aspect la care ar mai trebui sa se lucreze in Romania, dar nu numai, este infrastructura pentru masinile electrice, pentru ca nu exista inca suficiente statii de incarcare.

De asemenea, producatorii auto incearca sa faca schimbari si in ceea ce priveste materialele utilizate la fabricarea masinilor, pentru ca au inteles ca nu este suficient sa inlocuiasca motorizarea pentru a face un autovehicul cat de cat ecologic. De exemplu, in locul otelului, acestia folosesc aluminiu si foi de magneziu ca alternative, iar pentru designul interior al masinilor se prefera plasticul si textilele reciclate.

Folosirea mijloacelor de transport alternative si ecologice

Bicicletele, trotinetele electrice, segway-ul reprezinta alternative excelente la transportul clasic. Nu polueaza, sunt accesibile pentru oricine si, de multe ori, sunt o varianta mult mai buna pentru a te deplasa dintr-un loc in altul, pentru ca nu depinzi de nimeni: nici de trafic, nici de aglomeratie, nici de alti soferi.

Mai mult decat atat, atunci cand mergi cu bicicleta, te bucuri si de o altfel de experienta in oras, pentru ca ai timp sa explorezi, sa descoperi locuri noi, sa te bucuri de aer proaspat, fara sa stai inghesuit intr-un mijloc de transport, de oricare fel ar fi. In felul acesta, in drum spre birou sau spre locul in care ai treaba, poti profita de cateva momente de relaxare. Mai este nevoie sa iti spunem si ca este o metoda foarte buna de a face sport zi de zi?

Toate aceste alternative la transportul traditional contribuie la constructia unui viitor verde pentru planeta noastra. Partea buna este ca le poti folosi oriunde. De exemplu, daca pleci intr-un city-break, poti oricand sa inchiriezi o bicicleta si sa pornesti in expeditie prin oras. Solutia e cu atat mai inspirata, mai ales daca esti genul de turist care vrea sa bifeze cat mai multe obiective intr-o zi, deplasandu-se prin toate colturile unui oras.

In concluzie, viitorul transportului trebuie sa fie verde. Acum nu se mai pune problema de optiuni, pentru ca protejarea mediului a devenit o prioritate si o necesitate. Solutii ecologice exista, iar in viitorul apropiat vor functiona din ce in ce mai multe. Nu ne mai ramane decat sa le aplicam.

Sursa foto: Shutterstock

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC