Transport gratuit

Beneficiezi de transport gratuit in toata tara la o comanda de peste 199 RON

 
 

Service Autorizat

Incercam sa solutionam orice problema sau orice reparatie cat mai rapid si eficient pentru toate produsele cumparate de pe airmotion.ro

Plata in Rate

Ramburs, Transfer Bancar, Card Online, in Rate prin Raiffeisen, Card Avantaj, Star BT, Bonus Card, AlphaCard, Bitcoin, Card BCR, Card BRD

Comenzi telefonice

Simplu si usor

0748 883 163

Program

(L-V: 9-18) (S: 09-13)

Cum sa te pregatesti pentru o calatorie de afaceri fara griji: sfaturi si mici trucuri ce te-ar putea ajuta
2019-07-17 17:55:36

Sezonul concediilor se apropie de sfarsit, iar toamna vine cu o lista lunga de targuri si evenimente in toate orasele mari din Europa, SUA sau Asia. Daca si tu faci parte dintre cei care au in plan cateva plecari cu avionul in lunile urmatoare, atunci, sfaturile de mai jos te vor ajuta, foarte probabil, sa nu mai pierzi atat de mult timp cu organizarea si, in acelasi timp, sa eviti stresul si grijile conexe.

Iata cateva lucruri ce te-ar putea ajuta sa iti planifici eficient calatoriile de afaceri:


Verifica din timp ofertele disponibile

Cea mai buna modalitate de a scapa de stres si de griji este sa eviti sa lasi totul pe ultima suta de metri. Cu alte cuvinte, ar fi ideal sa te hotarasti cu cateva luni inainte care va fi calendarul plecarilor tale - asta daca nu ai un departament care se ocupa in locul tau cu acest lucru. Mai ales in perioada targurilor si expozitiilor, orasele importante din Europa devin extrem de aglomerate, iar gasirea unui hotel decent pe ultima suta de metri poate sa insemne tarife de 3-4 ori mai ridicate sau distante foarte mari fata de centru sau locul intalnirilor tale. In ambele cazuri, acest lucru inseamna pierdere de resurse - bani si timp pretios. 

Cauta-ti din timp optiunile de cazare precum si rutele cele mai bune cu avionul si poti gasi timp, in cateva zile de calatorie, sa imbini afacerile cu placerea de a descoperi frumusetile locale, fara stres inutil.


Cumpara o valiza inteligenta

Bagajele iti pot da mari batai de cap, mai ales daca alegi sa calatoresti cu avionul. Tocmai de asta ar fi o idee buna sa incerci sa reduci nivelul grijilor si la acest capitol: de ce sa nu renunti la bagajul clasic si sa nu iti cumperi o valiza inteligenta? Una ca aceasta, precum Airwheel SR5, are o multime de avantaje. De exemplu, se deplaseaza automat. Cu alte cuvinte, atunci cand mergi, valiza te urmareste autonom, fara sa se loveasca de oameni sau de obiecte (e dotata cu tehnologie Ultra-Wideband si senzori de proximitate, deci evita inteligent obstacolele si schimba si directia, atunci cand e necesar). In plus, o asemenea valiza se incadreaza perfect in dimensiunile standard cerute de companiile aeriene, astfel ca o poti lua cu tine la bord, fara a mai trece pe la bagajele de cala. Iar daca te ingrijoreaza siguranta, atunci e bine sa stii ca acest tip de valiza permite setarea propriei parole si, in plus, are un mod ingenios de deschidere (capacul se deschide la 90 de grade, facilitand accesul rapid, in caz ca ai nevoie sa gasesti ceva imediat sau sa o pregatesti intr-un timp mai scurt).

Fa-ti un control medical de rutina

Daca planuiesti calatorii de afaceri in tari exotice, nu uita sa mergi la un control medical de rutina pentru a te asigura ca nu exista nicio problema de sanatate care ti-ar putea strica planurile. La fel de important este sa verifici si daca sunt obligatorii sau recomandate anumite vaccinuri (diverse vaccinuri pot fi obligatorii pentru unele tari). Informatii detaliate gasesti pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe unde poti gasi si alte alerte de calatorie pentru toate zonele lumii. Nu uita sa iei mereu cu tine datele de contact ale ambasadei din zona in care calatoresti. 



Asigura-te ca nu ai probleme cu pasaportul

In unele tari, de exemplu, nu este suficient sa ai pasaportul valabil, ci este obligatoriu sa nu expire inainte de una, trei sau sase luni de la intrarea pe teritoriul statului respectiv. Aceste detalii difera de la tara la tara si tocmai de asta e bine sa te asiguri din timp ca pasaportul tau respecta regulile statului in care iti vei petrece vacanta. Ce s-ar putea intampla daca uiti sa faci asta? Cele mai mari riscuri sunt de a nu ti se permite imbarcarea in avion sau de a ajunge la destinatie si sa iti fie refuzata intrarea in tara, la aeroport.

Buletin sau pasaport? In UE poti calatori cu buletinul, insa este bine de stiut faptul ca in unele aeroporturi poti trece mai repede de punctele de control daca ai un pasaport biometric. Exista porti automate de validare prin care poti trece cu o simpla scanare a pasaportului, economisind timp la iesirea din aeroport. 


Lasa totul in ordine la serviciu

Planificarea din timp a calatoriilor tale te vor ajuta sa stii si cum sa iti pui in ordine proiectele din timp. Chiar daca telefonul este acum un birou ambulant, iar conexiunea la internet a devenit destul de ieftina - mai ales pentru calatoriile in UE - a avea grija de lucrurile de la serviciu in timpul calatoriei este extrem de complicat si poate genera o serie intrega de situatii neplacute. 

Daca ai grija sa iti pui in ordine proiectele din timp si sa rezolvi tot ceea ce este important, nu numai ca te va pune intr-o lumina foarte buna in ochii persoanelor din jur, dar te va ajuta si sa scapi de stres si sa te concentrezi pe obiectivele calatoriei tale.

Gandeste-te cum este ca in timpul unei conferinte importante sa fie necesar sa explici prin mesaje colegilor tai unde ai lasat un plic pentru curier sau sa primesti pe email un raport urgent pe care trebuia sa il termini cu o saptamana in urma, in timp ce iti cauti un taxi de la aeroport la hotel? Deloc placut, cu siguranta. 


Strange informatiile importante despre destinatie

Distanta fata de cea mai apropiata statie de metrou sau cea mai buna ruta catre punctele importante de pe itinerariul tau, cursul de schimb de la destinatie sau bugetul necesar pentru o calatorie fara probleme sunt detalii pe care este bine sa le iei in considerare inainte de a pleca la drum. 

Cand vine vorba de concediu, orice planificare facuta in detaliu te va ajuta sa economisesti bani si timp. Iar daca tii cont macar de o parte dintre sfaturile de mai sus, reduci considerabil si nivelul de stres si griji care insoteste, adesea, orice planificare de acest fel. Astea fiind spuse, iti uram spor la planificat si un concediu cat mai frumos!

Foto: Shutterstock

Adauga comentariu

Nume *

Subiect*

Mesaj *

Aboneaza-te la Newsletter

MasterCard Airmotion Mastero Airmotion Visa Airmotion Visa Electron Airmotion Garanti Bonus Airmotion BRD Airmotion ShopMania Airmotion Compari Airmotion

Copyright © 2024 Airmotion , toate drepturile rezervate
SC Alt Aleco Group SRL, CUI 18701703, Capital social 10.000 Lei.

airmotion, logo
Airmotion
Bulevardul Timișoara 26, Bucuresti, 062346
Telefon: 0748 883 163
Protectia Consumatorului ANPC